Нижче, ще нижче! На Росії стрімко падає експорт дизеля

Українські удари по НПЗ ворога на чверть скоротили експорт дизпального в Росії. І це ще не кінець?

Експорт російського дизеля впав на 25% після ударів України по найбільшим НПЗ, повідомляє Bloomberg. Російський експорт дизпалива продовжує падати - протягом кількох тижнів після атак безпілотників на нафтопереробні заводи країни. Дані аналітичної компанії Kpler показують, що постачання становило в середньому 0,74 мільйона барелів на день за 10 днів до 13 квітня. Це приблизно на 25% менше порівняно із середнім показником у цю пору року між 2019 та 2023 роками.

...жодного дня у січні та лютому експорт дизеля не опускався істотно нижче 1 млн барелів на добу, а на піку - на початку лютого - сягав 1,36 млн барелів на день. Відтоді обсяги продажів впали майже вдвічі, і це вже вдарило по експортних доходах економіки

13 квітня танкери вивезли з морських портів РФ лише 740 тисяч барелів дизпалива проти 990 тисяч тієї ж дати роком раніше. 12 квітня експорт падав до 720 тисяч барелів на добу - найнижчого рівня з жовтня минулого року. Для порівняння: жодного дня у січні та лютому експорт дизеля не опускався істотно нижче 1 млн барелів на добу, а на піку - на початку лютого - сягав 1,36 млн барелів на день. Відтоді обсяги продажів впали майже вдвічі, і це вже вдарило по експортних доходах економіки.

Незважаючи на нафту, що дорожчає, у березні нафтовики втратили $2 млрд, або п'яту частину валютної виручки: за підрахунками Міжнародного енергетичного агентства, вони заробили $9,3 млрд, хоча у фізичному обсязі вивезли за кордон більше палива - 7,84 млн барелів на добу проти 7,61 млн у лютому.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі