Російський ВПК зазнав болючого удару

Росія отримала вагомого ляпаса від колись найбільшого покупця зброї - Індії. Тут зводять залежність від озброєнь з РФ до мінімуму

Індія - найбільший у світі імпортер зброї - різко скорочує залежність від російських озброєнь і навряд чи робитиме нові закупівлі у Росії. За останні два десятиліття Індія витратила 60 мільярдів доларів на купівлю зброї в РФ, але, згідно з останньою доповіддю Стокгольмського інституту дослідження проблем світу, імпорт неухильно знижується: з 76% у 2009-2013 роках до 36% за останні 5 років.

Хоча запчастини для обладнання, що перебуває в експлуатації, як і раніше, закуповуватимуться в Москві, Росія більше не розглядається для великих майбутніх закупівель. У цьому зрушенні відіграли роль західні санкції, стурбованість Індії якістю російського обладнання, а також бажання розвивати власну оборонну промисловість. Ще одним важливим мотивом стало бажання Індії залишатися у добрих відносинах зі США.

...до війни в Україні Індія вважала якість деяких російських імпортних товарів, таких як винищувачі МіГ-29К, невідповідною до стандартів, однак "ефективність" російської техніки на полі бою в Україні стала для неї шоком

Ще до війни в Україні Індія вважала якість деяких російських імпортних товарів, таких як винищувачі МіГ-29К, невідповідною до стандартів, однак "ефективність" російської техніки на полі бою в Україні стала для неї шоком. Якщо у 1960-х роках РФ практично одноосібно озброювала індійську армію, то тепер вона стала лише одним із багатьох партнерів - несподівана втрата для російського військово-промислового комплексу, насамперед - через початок війни в Україні, яку ініціював Путін.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі