середа, 01 травня 2024 13:42

Консульську інформацію МЗС коментуватиме ШІ-аватар

Консульську інформацію МЗС коментуватиме ШІ-аватар
Вікторія Ші створена на основі реальної людини, яка погодилася pro bono взяти участь у проєкті МЗС. Фото: скріншот з відео

Міністерство закордонних справ України представило представницю з консульських питань, створену із використанням технологій штучного інтелекту.

Зовнішність ексучасниці "Холостяка" Розалі Номбре використали для створення цифрової консульської представниці - Вікторії ШІ, повідомили в МЗС.

"Вікторія ШІ тепер офіційно коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ, але не буде заміною речника МЗС України. На цю посаду вже знайшли нову людину - вона проходить необхідні процедури спецперевірок. Коментарі Вікторії ШІ зʼявлятимуться на офіційних ресурсах МЗС України, вебсайті та сторінках в соцмережах, а також передаватимуться журналістам пресслужбою МЗС", - сказано в повідомленні.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що використання штучного інтелекту в роботі МЗС - не примха, а вимога воєнного часу. Щоб досягти необхідних для країни результатів, потрібно пришвидшувати всі процеси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ застосовують штучний інтелект: керують дронами та полюють на російські фейки

"Використання згенерованої штучним інтелектом цифрової особи для консульського коментування - насамперед економія часу та ресурсів МЗС. Реальні дипломати зможуть бути більш ефективними та фокусуватися на інших завданнях з надання допомоги громадянам", - сказав Кулеба.

Вікторія ШІ створена на основі реальної людини, яка погодилася pro bono взяти участь у проєкті МЗС.

Міністерство наголошує: консульська представниця та її реальний прототип є двома різними особами. З офіційними коментарями від імені консульської служби МЗС виступає лише цифрова Вікторія ШІ.

МЗС також передбачило кілька рівнів захисту ШІ-представниці від цифрових підробок. На кожному її відео буде QR-код, який веде на текстову версію того самого коментаря на офіційній сторінці МЗС. У разі відсутності такого QR-коду чи переходу на будь-який інший сайт, відео не вважається достовірним.

Європейський парламент ухвалив перший у світі закон про штучний інтелект.

Він має забезпечити безпеку і дотримання прав громадян. Документ встановлює зобов'язання щодо ШІ на основі його потенційних ризиків і рівня впливу.

Зараз ви читаєте новину «Консульську інформацію МЗС коментуватиме ШІ-аватар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути