пʼятниця, 19 квітня 2024 18:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський звернувся до учасників термінового засідання Ради Україна - НАТО: п'ять ключових пунктів

Зеленський звернувся до учасників термінового засідання Ради Україна - НАТО: п'ять ключових пунктів
Володимир Зеленський взяв участь у зустрічі міністрів оборони країн Північноатлантичного Альянсу в межах засідання Ради Україна - НАТО. Фото: ОП

У п'ятницю, 19 квітня, президент Володимир Зеленський взяв участь у зустрічі міністрів оборони країн Північноатлантичного Альянсу в межах засідання Ради Україна - НАТО.

Глава держави звернувся до учасників засідання та назвав п'ять основних компонентів, які наразі необхідні Україні для відбиття російської агресії. Про це український лідер написав у Telegram.

Додаткові системи ППО

"Для оборони нам потрібно ще сім "петріотів" чи подібних систем ППО, і це мінімальна кількість. Вони можуть урятувати багато життів і реально змінити ситуацію. У вас є такі системи", - наголосив президент.

Артилерійські снаряди

"По-друге, ми вже давно говоримо про мільйон артилерійських снарядів для України. Їх потрібно нарешті доправити на передову.", - наголосив Зеленський.

Ракети дальнього радіусу дії

"По-третє, це наша далекобійна здатність. Це абсурдно, коли партнери бояться своєї сили. Що більше в руках наших бійців далекобійної зброї, то ближчий мир. На лінії фронту зараз дуже потрібні ракети великої дальності та артилерія", - зазначив президент України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина терміново надасть Україні ще один комплекс Patriot

Авіація

"Четверте - авіація. Якщо в нас є коаліція винищувачів, то потрібна достатня кількість літаків, щоб реально подолати російський повітряний флот. Справа не в кількості обіцянок, а в реальній кількості літаків у небі", - сказав Зеленський.

Швидкість

"І п'яте – це швидкість. Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень. Прошу вас якнайшвидше розглянути наше прохання про вашу рішучість - кожен із його елементів", - закликав глава держави.

Він наголосив, що президента Росії Володимира Путіна треба спустити з неба на землю.

"і наше небо має знову стати безпечним. І це реально. І це повністю залежить від вашого вибору. Це вибір, чи справді життя всюди однаково цінне. Це вибір, чи однаково ви ставитеся до всіх партнерів. Вибір, чи справді ми союзники", - підкреслив Зеленський.

Президент Володимир Зеленський відвідав один із командних пунктів 41-ї окремої механізованої бригади у Часовому Яру Донецької області.

Він поспілкувався з воїнами, заслухав доповідь командира бригади щодо оперативної обстановки в зоні відповідальності 41-ї ОМБр і зведення оборонних рубежів.

Президент вручив воїнам нагороди.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський звернувся до учасників термінового засідання Ради Україна - НАТО: п'ять ключових пунктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути