середа, 01 травня 2024 04:24

Столтенберг вважає, що Україна втратила довіру до союзників з НАТО

Столтенберг вважає, що Україна втратила довіру до союзників з НАТО
Генсек НАТО Єнс Столтенберг розповів про довіру України до союзників. Фото: РБК

Генсек НАТО Єнс Столтенберг переконаний, що затримки в постачанні військової допомоги з боку членів Альянсу вплинули на довіру з боку України.

Ситуацію ще можна вирішити й необхідно переглянути координацію міжнародної військової допомоги, сказав в інтерв'ю агентству Reuters після візиту до Києва.

"Нам потрібні більш надійні, інституційні рамки для нашої підтримки, щоб забезпечити передбачуваність, більшу підзвітність і розподіл навантаження", - вважає Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Остін звертався до країн-партнерів США з пропозицією передати Україні наявні системи Patriot

Він зазначив, що витрачені гроші будуть "крихітними частинками" від того, що Сполучені Штати і їхні союзники витратили в Іраку та Афганістані.

"Там ми говоримо про трильйони, а в Україні ми говоримо про мільярди. Але насправді ми маємо справу з реальним викликом нашій безпеці - більш агресивною Росією", - сказав він.

До Києва 29 квітня прибув генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Обговорили, зокрема, ініціативу Столтенберга щодо створення спеціального Фонду фінансової підтримки української оборони обсягом 100 мільярдів євро терміном на п'ять років.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберг вважає, що Україна втратила довіру до союзників з НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути