пʼятниця, 25 липня 2008 09:56

Росія вимагає від України пояснень за затримання Затуліна

У зв"язку з відмовою депутату російської Держдуми Костянтину Затуліну у в"їзді на територію України, російська сторона вимагає від України пояснень.

Відповідна нота протесту була передана в український МЗС у четвер увечері, повідомляє прес-служба української філії інституту країн СНД.

У документі російська сторона вимагає від офіційного Києва пояснень з приводу чергового недружнього кроку щодо російського парламентарія й у черговий раз закликала Україну відмовитися від "порочної практики обмеження свободи слова і свободи пересувань щодо російських громадян".

У свою чергу директор Української філії Інституту країн СНД Володимир Корнілов пов"язує інцидент із подіями, що відбулися в Криму в той же день, 24 липня, у зв"язку з навчаннями "Сі Бриз-2008".

"Схоже, наші спецслужби так злякалися відповідальності за фактичний зрив натовських навчань у Криму, що в терміновому порядку вирішили продемонструвати свою рішучість захищати якісь "державні інтереси" від чиїхось "підступних зазіхань", - сказав він.

"При цьому, як стало традицією, у ролі "звичайного підозрюваного" виявився Затулін. Хоча ні словом, ні дійством він не демонстрував ніякого свого зв"язку з антинатовськими акціями в Україні. Навпаки, він постійно підкреслював, що це – внутрішня справа України", - заявив Корнілов. Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Росія вимагає від України пояснень за затримання Затуліна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути