понеділок, 15 квітня 2024 21:03

Не потрібно було активізації п'ятої статті - Зеленський прокоментував дії союзників в Ізраїлі

Не потрібно було активізації п'ятої статті - Зеленський прокоментував дії союзників в Ізраїлі
Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україні потрібен такий самий захист від обстрілів, що й Ізраїлю. Фото: eastnews.ua

Дії союзників у небі Ізраїлю та сусідніх країн показали, якою насправді ефективною може бути єдність у захисті від терору.

Але в основі єдності має бути достатня політична воля, сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

"Разом діяли Ізраїль, Америка, Британія, Франція та Йорданія. Разом вони не допустили, щоб терор узяв гору. І разом працюють - із багатьма іншими, - щоб не було й подальшої ескалації", - сказав він.

Президент наголосив, що Ізраїль не є членом НАТО, і для такої операції не потрібно було активізації п'ятої статті. У війну теж нікого не втягнули. Союзники просто допомогли захистити життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ізраїлі сказали, скільки ракет та дронів випустив Іран

"Shahed в небі України звучать так само, як і в небі Близького Сходу. Балістика всюди б'є однаково, якщо її не збити. Небо Європи могло б уже давно отримати саме такий захист, який потрібен, якби так само й Україна мала схожу повну підтримку партнерів у збитті дронів і ракет. Терор має програвати всюди й повністю, а не десь більше, а десь менше", - наголосив Зеленський.

Він подякував кожному лідеру й державі, які дійсно допомагають з ППО, з необхідними ракетами для захисту неба, з тренуванням пілотів F-16.

Іран вночі проти 14 квітня завдав ударів ракетами та дронами по території Ізраїлю. Зусилля зі знищення ракет та безпілотників координували збройні сили Ізраїлю, США, Британії та Йорданії. В Єрусалимі та інших містах було чути вибухи.

Після атаки в Армії оборони Ізраїлю повідомили, що силами та засобами протиповітряної оборони була перехоплена "переважна більшість" повітряних цілей ще за межами Ізраїлю.

Зараз ви читаєте новину «Не потрібно було активізації п'ятої статті - Зеленський прокоментував дії союзників в Ізраїлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути