четвер, 19 червня 2008 08:40

Чорновіл пояснив, чому Черномирдіна відкликають у Росію

Черномирдін стоїть трішки вище за закони, у тому числі і своєї держави, і він міг би ще 10 років працювати в Україні Послом РФ. Але сьогодні Росія не має в своєму розпорядженні великих сумісних проектів з Україною, тому робити Черномирдіну тут більше нічого.

Так народний депутат від Партії регіонів Тарас Чорновіл прокоментував причини можливої відставки Віктора Черномирдіна з поста Посла Росії в Україні.

"Черномирдіна ставили послом під великі проекти. Це ЄЕП і великі транспортні коридори до Європи щодо транспортування нафти і газу. Він як фахівець міг забезпечити такий напрямок, оскільки, по-перше, знає всі ці справи, а по-друге - це людина державного рівня, екс-прем"єр-міністр РФ. Після того, як стало зрозуміло, що між Україною і Росією великих проектів більше не буде і наші відносини доведені до повної маргіналізації, я думаю, що поля для його діяльності тут вже немає", - відзначив нардеп.

"Вважаю, росіяни зараз можуть знизити рівень представництва в Україні і, боюся, поставлять людину, яка матиме статус не Надзвичайного і Повноважного Посла, а радника посланника третього класу. Цим Москва продемонструє нам своє відношення - ми перестали бути для РФ стратегічним партнером", - резюмував Чорновіл, повідомляє ІМК.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл пояснив, чому Черномирдіна відкликають у Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути