Вибори в Європарламент: Росія ходить Медведчуком

Російський слід під час перегонів на виборах у Європарламент: брехня, фейки і підкупи. Який шанс у євроскептиків?

У червні в Європарламенті мають відбутися вибори. Це лише здається не надто знаковою і досить прохідною подією. Насправді ж - ці вибори мають продемонструвати, наскільки сильні позиції мають у Європі ультраправі політичні сили. Європейці голосуватимуть за національні партії своїх країн, і розподіл місць у Європарламенті дасть досить точну картину "середньої температури по палаті" - тобто те, наскільки приязно мешканці тієї чи іншої євродержави ставляться до України - і, відповідно, як буде відбуватися голосування за чи проти чергової допомоги нашій країні, що перебуває в стані війни.

Популісти і євроскептики точно не візьмуть більшість голосів, однак це потужна і галаслива опозиція, яка має на меті розхитування "європейського човна", щоб привнести хаос і затримати допомогу Україні. Вже розкрито низку європарламентарів, яких підкупила Росія. Наприклад, проросійський інформканал "Voice of Europe" - очолив наш старий знайомий, колишній нардеп України і зрадник Віктор Медведчук. Інтерв'ю йому роздавали щонайменше 16 європарламентарів.

Нині проєвропейську центристську більшість у Європарламенті складає фракція Європейської народної партії, яку очолює Урсула фон дер Ляєн, і вона проукраїнська. Натомість опозиційна їй коаліція правих сил "Ідентичність та демократія" - намагається щосили пхати палиці в колеса української допомоги. Зараз вони займають 62 місця із 750 в Європарламенті, але після виборів ця кількість, найімовірніше, зросте. Згідно з останніми опитуваннями, ультраправі мають шанс на перемогу у 9 країнах ЄС - Австрії, Бельгії, Чехії, Франції, Угорщині, Нідерландах, Словаччині, Польщі та Італії. Звісно, не всі євроскептики на зарплатні у Росії. Але як відрізнити одне від іншого, якщо вони повторюють однакові наративи про "загниваючу Європу", "не дамо втягнути країну у війну", "українське зерно вбиває фермерів". Ну і вишенька на торті - "повернення історичних територій" - зазвичай, за рахунок анексованих в України земель.

Оригінал

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі