среда, 08 мая 2024 09:05
Николай Несенюк
Николай Несенюк
Журналист

Футбол і грамотність несумісні

Упродовж десятиліть у нашому суспільстві склалося специфічне ставлення до розумових здібностей футболістів і людей, пов'язаних із футболом. Чого вартий лише анекдот про батька, в якого були три сини: один розумний, другий – так собі, а третій – футболіст. Не можна стверджувати, що це було безпідставно. Наш футбольний світ регулярно спантеличував суспільство окремими рішеннями на межі ідіотизму, аж доки суспільство саме не зайнялося тим самим. То чи можна якось покращити імідж нашого футболу, чи все так і буде?

Думаю, що розпочати варто із самої назви нашого футбольного чемпіонату. Його 2008 року назвали Прем'єр-лігою, за прикладом країни-агресора, яка запозичила раніше назву в англійців. Чого лише не відбулося за наступні півтора десятиліття. Але нікому чомусь не спало на думку, що назва Прем'єр-ліга в контексті українського футболу є елементарно безграмотною. Бо в нас є ще й Перша ліга. Тож виходить, що ми маємо їх одразу дві – слово "прем'єр" означає "перший"!

Чи варто нагадувати, що таких дурниць немає більше ніде в цивілізованому світі? Усюди назви футбольних ліг ідуть або за номерами, або за алфавітом. У нас же виходить якась абракадабра. І хто після цього назве наших футболістів грамотними? То, може, варто для початку привести назви наших футбольних ліг до нормального стану й не дивувати іноземців? Нині саме зручний момент – змінилася футбольна влада, яка традиційно має щось перейменувати. Бажано зробити це грамотно.

Сейчас вы читаете новость «Футбол і грамотність несумісні». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть