пʼятниця, 17 жовтня 2008 08:22

"Фінансова криза безпосередньо торкнеться українців і економіки країни" - Гендиректор Федерації працедавців

Генеральний директор Федерації працедавців України (ФРУ) Володимир Грищенко заявив, що шокований заявою Прем"єр-міністра Юлії Тимошенко про те, що Україна не відчуває серйозних негативних наслідків світової фінансової кризи.

"Найстрашніше те, що сьогодні, коли реальний сектор економіки і люди, звичайні громадяни, вже бачать реальний вплив світової фінансової кризи на український бізнес, такі заяви - це демобілізація.

Всі наші заклики, які базуються на відповідних нормативних документах, зокрема на Генеральній угоді, яку ми підписали з урядом щодо сумісних дій, розробки програми недопущення негативних наслідків і порятунку економіки України, не сприймаються Кабміном", - заявив Грищенко.

Він нагадав, що, за словами глави уряду, одна з причин, через яку Україну обійде світова фінансова криза, - це те, що ми не інтегровані в світові фінансові ринки. "Але одна з проблем, що б не говорила Прем"єр, безпосередньо торкнеться економіки і середнього громадянина України", - переконаний керівник ФРУ.

Справа в тому, пояснив Грищенко, що "наші банки мають достатньо великі кредити, які вони узяли у міжнародних банків". "Велика частина кредитів - мова йде про десятках мільярдів доларів - були направлені на споживчі кредити. Сьогодні почалися дуже серйозні процеси, негативні в плані повернення цих коштів.

З іншого боку, спостерігається спад економіки, який є фактом і дуже серйозно відобразиться на хімічній промисловості, на експортоорієнтованому машинобудуванні і інших галузях. А це, у свою чергу, зменшення валютних надходжень до країни. Тобто почнеться, якщо вже не почався, дефіцит валюти, що, у свою чергу, створить значні труднощі для банків, адже їм потрібно буде якось розраховуватися з міжнародними установами за власні позики", - каже Грищенко.

Резюмуючи, він заявив: "Я навіть не знаю, як коментувати заяву Юлії Тимошенко. Думаю, Прем"єр-міністр і уряд все ж таки живуть десь окремо від України. У них свій світ, в якому вони отримують лише ту інформацію, яка їм потрібна ради заспокоєння своєї душі і совісті", пише Ліга

Зараз ви читаєте новину «"Фінансова криза безпосередньо торкнеться українців і економіки країни" - Гендиректор Федерації працедавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути