четвер, 11 вересня 2008 19:53

Ющенко підписав неконституційний закон

Ющенко підписав неконституційний закон
Президент України Віктор Ющенко підписав Закон України N347-VІ "Про внесення змін до статті Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб" (щодо уточнення категорій осіб, яким встановлені пільги з безплатного надання вугілля на побутові потреби).

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Відповідний закон Верховна Рада прийняла 2 вересня.

Законом внесено доповнення до чинного Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб", де в підпункті 4.3.15 до переліку платників податку, доходи яких не включаються до складу загального місячного або річного оподатковуваного податком доходу платника податку за безплатне отримання вугілля, додається ряд категорій:

- працівники з видобутку (переробки) вугілля і вугледобувних підприємств;

- пенсіонери, які пропрацювали на підприємствах з видобутку (переробки) вугілля, вуглевидобувних підприємствах: на підземних роботах - не менш як 10 років для чоловіків і не менш як 7 років 6 місяців - для жінок; на роботах, пов"язаних з підземними умовами, - не менш як 15 років для чоловіків і не менш як 12 років 6 місяців - для жінок; на роботах технологічної лінії на поверхні діючих шахт або на шахтах, що будуються, розрізах, збагачувальних і брикетних фабриках, - не менш як 20 років для чоловіків і не менш як 15 років - для жінок;

- інваліди і ветерани війни і праці, особи, нагороджені знаками "Шахтарська слава" або "Шахтарська доблесть" I, II, III ступенів, особи, інвалідність яких настала в результаті загального захворювання, у випадку, якщо вони користувалися цим правом до настання інвалідності;

- сім"ї працівників, які загинули (померли) на підприємствах з видобутку (переробки) вугілля, які одержують пенсії у зв"язку з втратою годувальника".

Документ набуває чинності з 1 січня 2009 року.

Нагадаємо, що раніше Віктор Ющенко заявив, що бачить один шлях відновлення коаліції - скасування неконституційних голосувань, що відбувалися з 2 вересня.

Та в котре наголосив, що ніколи не підпише проголосовані у цей період неконституційні законопроекти. "Це неукраїнські закони... Це логіка не демократії - це логіка тоталітарного режиму", - сказав Ющенко, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко підписав неконституційний закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути