середа, 09 липня 2008 15:03

Ющенко може ветувати зміни до бюджету, якщо Рада їх ухвалить

Президент України Віктор Ющенко критично оцінює внесений урядом проект змін до Державного бюджету-2008.

Про це він заявив під час українсько-мальтійського бізнес-форуму. "Мене не влаштовують зміни до бюджету 2008 року, не влаштовує багато речей, які пробують принести у зміни до цього документа. Жити політикою популізму, підігрівати інфляцію слабкою бюджетною політикою – це непродумана робота влади", – сказав Глава держави, закликавши відмовитися від такого типу політики.

Віктор Ющенко нагадав про необхідність через зміни до бюджету компенсувати найбільш вразливим верствам населення втрати, спричинені інфляцією. Президент нагадав, що за 6 місяців інфляція склала 15,5 %. Глава держави поставив завдання довести цей показник до однозначного числа. "Ця надмета повинна бути для будь-якого уряду, для будь-якої влади", – цитує слова Президента прес-служба голови держави.

На думку Президента, окрім посилення захисту найуразливіших верств населення, зміни повинні передбачати спрямування додаткових коштів на розвиток економіки і покриття дефіциту бюджету. "Решту ми направляємо на покриття дефіциту бюджету і програми розвитку".

Також Глава держави нагадав про своє право ветувати прийняті Верховною Радою закони. "Принаймні у мене є право на вето таких непродуктивних змін і доповнень до бюджету, і я його використаю", – сказав Президент України, висловивши сподівання, що у парламенті відбудеться професійна дискусія щодо змін до головного фінансового документа країни.

УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко може ветувати зміни до бюджету, якщо Рада їх ухвалить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути