середа, 09 липня 2008 10:05

Саміт "вісімки" в Японії завершився

Саміт "вісімки" в Японії завершився
Саміт "вісімки" на японському острові Хоккайдо завершився, передає РІА Новини.

Останнім заходом став робочий сніданок голів держав і урядів G8 за участю лідерів Австралії, Бразилії, Індії, Індонезії, Китаю, Мексики, Південної Кореї, ПАР і керівників міжнародних організацій.

Всього в рамках саміту, що проходив з 7 липня, відбулося дев"ять зустрічей лідерів "вісімки" з різним складом учасників і в різних форматах.

Як очікується, до відльоту з Хоккайдо деякі лідери поспілкуються з журналістами.

Попередні дні саміту були присвячені стратегії розвитку глобальної економіки з акцентом на ціни на енергоносії і світові фінанси, продовольчій кризі і проблемам глобального потеплення клімату на планеті.

Сторони підтримали позицію Росії про те, що світова архітектура фінансової безпеки потребує зміни, і домовилися про створення спеціальних фондів. Підтримана і пропозиція Медведєва про проведення зернових самітів для вирішення продовольчих проблем і зустрічей міністрів сільського господарства держав G8.

Лідери "вісімки" домовилися також про необхідність стабілізації цін на нафту і продовольство і про довгострокову мету скоротити концентрацію парникових газів в світі до 2050 року від 50% до 90%.

По всіх цих питаннях прийняті документи саміту.

Окрім участі в засіданнях голів "вісімки" Медведєв за два робочих дня провів переговори з президентом США Джорджем Бушем, канцлером ФРН Ангелою Меркель, прем"єр-міністром Великої Британії Гордоном Брауном, президентом Франції Ніколя Саркозі, а також з прем"єр-міністрами Японії і Італії Ясуо Фукудою і Сильвіо Берлусконі.

Зараз ви читаєте новину «Саміт "вісімки" в Японії завершився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути