пʼятниця, 04 липня 2008 10:24

Рибаков вимагає порушити кримінальну справу проти Тимошенко

Рибаков вимагає порушити кримінальну справу проти Тимошенко
Рибаков подав заяву про порушення кримінальної справи проти Тимошенко за підробку З"їзду.

Зокрема, Рибаков заявив, що вважає інформацію про те, що рада Блоку Юлії Тимошенко постановила припинити його повноваження як народного депутата України абсурдною та безпідставною.

"Маю у своєму розпорядженні документальне підтвердження того, що рішення ради БЮТ скроєно на основі грубого викривлення дійсного стану справ, пов"язаного з моїм виходом із парламентської більшості. По суті, йдеться про спробу БЮТ скласти власну, зручну версію подій, які призвели до розпаду коаліції, і побудувати на цій неправді весь комплекс дій щодо витіснення мене з Верховної Ради", - йдеться в заяві депутата.

Ігор Рибаков наголосив: "Офіційно заявляю, що ніколи не відкликав свого підпису зі списку фракції БЮТ".

На підтвердження цього депутат процитував власноруч написану заяву, яку 6 червня з парламентської трибуни зачитав Голова Верховної Ради Яценюк: "Я, народний депутат України Рибаков Ігор Олександрович повідомляю про свій вихід з Коаліції демократичних сил у Верховній Раді України VI скликання та відкликаю свій особистий підпис зі списку, що є невід"ємною складовою Коаліційної угоди".

Рибаков наголосив, що відкликання його підпису зі списку народних депутатів, що увійшли до більшості, вказує виключно на вихід із коаліції та припинення участі в її роботі. "Це – політична позиція незгоди і протесту. Але це зовсім не тотожне виходу зі складу фракції. Однак БЮТ намагається поставити тут знак рівності, розраховуючи цим ввести в оману ЦВК і дезінформувати громадськість щодо моїх справжніх намірів", сказав бютівець.

Рибаков переконаний, що керівництво Ради Блоку свідомо спотворило дійсний стан справ, аби домогтися позитивного голосування за припинення його депутатських повноважень.

Бютівець припустив, що Турчинов повідомив завідомо неправдиві відомості зі злочинним умислом і наголосив, що за такі дії передбачена кримінальна відповідальність, адже рішення ради БЮТ, таким чином, побудоване на умисно спотвореній інформації.

"У зв"язку з тим я офіційно звернувся в Генеральну прокуратуру із заявою, в якій прошу порушити за вказаним фактом кримінальну справу, ретельно розслідувати виявлену мною фальсифікацію та притягти її авторів до відповідальності", - заявив депутат.

Рибаков також порадив звернути увагу на ще один промовистий факт: під рішенням ради БЮТ стоїть факсимільний підпис Тимошенко. Однак, він наголосив, що йому достеменно відомо, що самої лідери БЮТ на зібранні не було. "Отже, вона стала інструментом в руках свого найближчого оточення, яке хоче будь-що, використовуючи найбрудніші методи, виштовхнути мене з Верховної Ради. Це привід задуматися над тим, до якої межі цинізму та зухвалості можуть дійти бютівські верховоди у своїх неблаговидних діяннях ", підсумував депутат.

Нагадаємо, що 6 червня, депутати від коаліції Ігор Рибаков (БЮТ) і Юрій Бут (НУ-НС) заявили про свій вихід із коаліції. Бут пояснив своє рішення протистоянням між більшістю в коаліції і Президентом, а Рибаков сказав, що зробив це "для поліпшення життя людей у країні".

Невдовзі після цього Ігор Рибаков заявив про погрози на його адресу. Він звернувся до Служби безпеки України та Генпрокуратури з проханням захистити його та його сім"ю.

27 червня було оприлюднене рішення Конституційного Суду, яким, зокрема, визнано неконституційними положення ч. 5, 6 ст. 13 Закону України Про статус народного депутата України щодо права народного депутата вільно виходити зі складу фракції або не входити до жодної із зареєстрованих депутатських фракцій.

Крім того, Конституційний Суд розтлумачив терміни невходження та вихід народного депутата із депутатської фракції.

30 червня джерело в БЮТ повідомило, що з"їзд блоку позбавив народного депутата Ігоря Рибакова депутатського мандата.

Зазначимо, що сам з"їзд відбувався за зачиненими дверима, без участі представників ЗМІ.

За матеріалами: Новинар, Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «Рибаков вимагає порушити кримінальну справу проти Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути