Замовні вбивства, російська мафія - будні олігарха Коломойського?

Кричущі факти про одну з найвпливовіших персон української історії останніх років. Питання - чому правоохоронці 20 років мовчали?

Замовне вбивство та Ігор Коломойський - у вас зараз голова піде обертом. Отже, це було у 2003 році, коли більшість із вас ще не знали, хто такий Леонід Кучма. А він тоді був президентом олігархів. До нього звертались, коли треба було приватизувати якийсь завод, він давав добро, і потім розрахунки йшли через президентського зятя Віктора Пінчука (того самого олігарха, що ІСТВ і "Інтерпайп"). Як казав Коломойський, він начебто платив Кучмі і Пінчуку по 5 мільйонів доларів щомісяця за контроль над "Укрнафтою".

...ножових поранень завдали самому Карпенку. Тоді стало відомо, що за вбивством нібито стоять люди, повязані з охоронцем Коломойського Сергієм Нікітіним. І через кілька днів хтось ножем вбив самого Нікітіна. А потім хтось вбив і вбивцю Нікітіна

Але то були чисто бабки. А в історії з заводом "Дніпроспецсталь" були реальні трупи. Коломойський хотів його собі, і для цього треба було скасувати рішення зборів акціонерів. Але юрист Сергій Карпенко, що займався підготовкою того питання, відмовився це зробити. І спочатку було побито його помічника. А потім ножових поранень завдали самому Карпенку. Тоді стало відомо, що за вбивством нібито стоять люди, повязані з охоронцем Коломойського Сергієм Нікітіним. І через кілька днів хтось ножем вбив самого Нікітіна. А потім хтось вбив і вбивцю Нікітіна.

Так, це був 2003 рік. Наступного року у нас відбувся перший Майдан. Згодом цей напад на юриста, що заважав Коломойському, розслідували правоохоронці. Але якось так розслідували, що 20 років тягнули, поки не викотили підозру зараз. Розуміючи, що ми живемо в Україні, а не десь у Швеції, маю підстави вважати, що цей аргумент Коломойському викотили навіщось. Може, щоб "плюси" віддав, або якісь акції цікаві. Тієї ж "Дніпроспецсталі", наприклад. Або Криворізького залізнорудного комбінату. Цей КЗРК, до речі, теж фігурував в історії з вбивствами. Але окремою сюжетною лінією.

Значить, в 2006 році Коломойський і Пінчук на серветці підмахнули угоду про розподіл прибутків з КЗРК. Але Бєня в стилі "долгі платят только труси" кинув Піню. На той момент то вже був зять колишнього, а не чинного президента. Закрутились дикі розборки. З одного боку, Пінчук подав у суд Лондона вимогу струсити з Коломойського 2 мільярди доларів, які він не отримав з заводу. І щоб посилити свою позицію, додав до цього позову саме ось ту історію з вбивствами довкола "Дніпроспецсталі". І хоч лондонський суд не долучив ті дані, але Коломойський все поняв і уклав з Пінчуком мирову угоду.

...невдовзі тьорки вийшли на той рівень, коли до них підключили "лужниківських" авторитетів з Росії - до складу акціонерів КЗРК ненадовго зайшов Михайло Воєводін. А потім єдиним власником комбінату нібито залишився Рінат Ахметов

Але це ж Бєня. І невдовзі тьорки вийшли на той рівень, коли до них підключили "лужниківських" авторитетів з Росії - до складу акціонерів КЗРК ненадовго зайшов Михайло Воєводін. А потім єдиним власником комбінату нібито залишився Рінат Ахметов. І Ахметов ще й у Воєводіна купив кілька обленерго, щоб їх під час війни з Росією не конфіскувала держава Україна…

У вас паморочиться в голові? Так, це наша Україна. Історія всього кількарічної давнини. Бачте як люто нас побило війною, що ці подробиці вивітрились з пам'яті? Якщо що, я теж можу вже плутати хронології, вибачайте. Це все-таки починалось 20 років тому, коли Шабунін ще був студентом.

Ну і наостанок. Хто пам'ятає, кому саме і з якого приводу Коломойський сказав: "Жизнь - это супермаркет, бери что хочешь, но касса - впереди"? Хто згадав - той зацінить сьогоднішню розв'язку у вигляді підозри в замаху на вбивство.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі