Росіяни звично брешуть, а Європа гуртується довкола України

Речниця МЗС Росії Марія Захарова роздула сенсацію із однієї суперечливої фрази Жозепа Борреля. Але що він мав на увазі?

Щоб не розчаровуватись, треба не зачаровуватися. Потрібно оцінювати слова, а головне, дії будь-якого політика, керуючись прагматизмом. Так само слід оцінювати і заяву голови дипслужби ЄС Жозепа Борреля. Виступаючи з промовою у Великій Британії, яку транслювала пресслужба Єврокомісії, він заявив, що Україна без західних поставок зброї капітулює за два тижні.

"Я знаю, як зупинити війну. Треба перестати постачати зброю. Україна після припинення поставок зброї капітулює впродовж двох тижнів. Але я не хочу такого припинення війни", - сказав Боррель. При цьому глава дипслужби ЄС заявив, що розраховує на співпрацю ЄС та Великої Британії у подальшій підтримці Києва. Він також поскаржився на майже піврічну затримку з виділенням військової допомоги США Києву, наголосивши, що це може стати "різницею між перемогою та поразкою" України.

Офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова, коментуючи заяви Борреля, вже заявила: "Грандіозне визнання! Ось вам і вся формула миру - припинення постачання Заходом зброї київському режиму"

Офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова, коментуючи заяви Борреля, вже заявила: "Грандіозне визнання! Ось вам і вся формула миру - припинення постачання Заходом зброї київському режиму". Звісно, що вона ніколи не визнає очевидного - це в її країні править режим, диктаторський, кровожерний і не визнаний у демократичному світі. Шоу під назвою "президентські вибори в Росії" не визнали в Європарламенті та в ПАРЄ.

Тож ми всі чекаємо "грандіозного визнання" очевидного від самої Захарової. При цьому ми вже бачимо, як примітивно вона маніпулює. Насправді Боррель лише нарікав на те, що тривала затримка з виділенням військової допомоги США для України призвела до погіршення ситуації на фронті. Це був, по суті, заклик Борреля до США, щоби там не затягували з виділенням військової допомоги нашій країні.

При цьому в Україні маємо розуміти, що Жозеп Боррель уже давно закріпив за собою репутацію циніка, який готовий озвучувати провокаційні заяви. В Азербайджані, наприклад, чудово пам'ятають, що після проведеної в її Карабахському економічному регіоні антитерористичної операції з ініціативи Франції в Нью-Йорку пройшло засідання Ради Безпеки ООН. Тоді Жозеп Боррель виступив зі словами про "солідарність із вірменами Карабаху". Це була відкрита підтримка сепаратизму, ігнорування принципу територіальної цілісності держав: це те саме, якби Боррель висловив "солідарність із народом Донбасу".

Ще раніше, 2022-го - глава зовнішньополітичного відомства ЄС порівняв Європу з садом, а решту світу - з джунглями. Через що йому довелося довго пояснювати цю заплутану метафору представникам ОАЕ, яких вона образила. В Абу-Дабі вважали його висловлювання раситстським і таким, що погіршує клімат нетерпимості та дискримінації у всьому світі.

Проте остання заява Борреля про необхідність посилювати оборонний потенціал України із закликом до країн ЄС купувати для неї зброю - навіть таким "майстрам брехні", як Марія Захарова, перебрехати складно. Потрібно пам'ятати одне: навіть дружні до нас політики завжди керуються інтересами своєї країни, своєї організації. І добре, коли вони співпадають із інтересами України. А ось її збереження та зміцнення - це обов'язок кожного з нас, українських громадян.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі