У Кремлі переполох: чистки розпочалися із заступника Шойгу

У Москві за хабар затримали заступника Шойгу. Зрозуміло, що для наскрізь корумпованого Кремля - це не підстава для арешту. Що ж тоді сталося?

Ще напередодні заступник міністра оборони Росії і член колегії МО Тимур Іванов був віп-персоною російськї еліти. А вже вчора увечері - прессекретар Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що посадовця затримали за підозрою в отриманні великого хабаря. При цьому всьому ні для кого з ближчого чи дальнього оточення Іванова не стало сюрпризом, що чоловік на своїй посаді в прямому сенсі ворочав мільярдами рублів. Що його дружина має кілька великих успішних бізнесів, і тримає гроші за кордоном. Що сам Тимур Іванов буквально озолотився на так званій "відбудові" знищеного окупантами Маріуполя. Цим розкраданням були присвячені кілька розслідувань незалежних журналістів.

Тобто - посада заступника міністра оборони була завідомо хлібною, куди вже призначають корупціонерів зі стажем. Тому затримання Іванова можна розгядати в одному ключі - як початок серйозних чисток у міністерстві оборони Росії. Зрозуміло, що затриманий користувався особливою довірою міністра оборони Росії Сергія Шойгу - на відміну від Євгена Пригожина, якого у Кремлі використовували, але не мали довіри. Його "вагнерівців" кидали у м'ясні штурми, і коли Пригожин висловив невдоволення - просто прибрали.

Щодо Іванова - застосовують інші методи. Скидається на те, що Путін перед інавгурацією замислив серйозну чистку серед військових еліт. І якщо гучні затримання та обвинувачення продовжаться - можна буде проводити паралелі вже з діями Сталіна у 1937 році, коли так звані партійні чистки розпочалися спочатку серед генералітету СРСР, а потім скотилися в мільйонні репресії. Путін хоче серйозно змінити своє оточення - насамперед тому, що наявне - його амбіцій не задовольняє. Він розраховував на швидких бліц-криг в Україні, і станом натепер мав би вже приєднувати інші союзні республіки до своєї імперії СРСР-2. Та все пішло не за планом. Виникає питання: хто винен? Звісно, найближче оточення. Адже ті гроші, які були спрямовані на завоювання України - розікрали його поплічники.

Хай там як, та за одним, хоч і дуже гучним затриманням - складно побачити всю картину. Але це серйозний сигнал придивлятися до дій остаточно збожеволілого кремлівського карлика і не втрачати пильності.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі