Корупційну годівничку у Держкіно нарешті прикриють?

Хто отримуватиме гроші на кіно та телесеріали? Чи не варто взагалі віддати ці кошти на Сили Оборони?

Ось вам перемога і плітки. Суд, нарешті, визнав Раду з держпідтримки кіно нелегітимною. Для тих, хто не з тусовки. Саме члени ради фактично вирішують, які фільми є переможцями на пітчингах Держкіно і кому дадуть грошей на зйомки. Термін дії цієї Ради сплив ще минулого року, але члени та членкині трималися за свої місця. Злі язики плещуть, що Рада і конфлікт інтересів - це синоніми. Бо їі члени можуть голосувати за проєкти, в яких зацікавлені. Поки механізму, як усунути чи побачити цей конфлікт, - немає.

...майбутній пітчинг в Держкіно теж можуть скасувати. Його, нагадаю, бойкотує велика частина кіношників через недовіру до Держкіно. І просить віддати ці кошти на Сили Оборони

А ось і чутки. Подейкують, що і майбутній пітчинг в Держкіно теж можуть скасувати. Його, нагадаю, бойкотує велика частина кіношників через недовіру до Держкіно. І просить віддати ці кошти на Сили Оборони. Їхні колеги і опоненти на конкурс подалися і ми вже бачимо результати технічного відбору. Але все одно подейкують, що все можуть скасувати через негативну суспільну думку. І питання не в тому, що люди повально вважають, що "кіно не на часі". Вони все частіше не вірять, що нині держава може фінансувати саме якісне кіно. Чи серіали. Результати скандального конкурсу від мінкульту (із смт Інгулець та іншими) тому є підтвердженням.

Ну а ще все активнішими стають чутки, що Марину Кудерчук таки будуть знімати. І ставити на її місце попередника - Пилипа Іллєнка. Ну і що ви з цього приводу думаєте?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі