Іранські дрони нищать наші міста. А ми… продаємо Ірану кукурудзу

"Краще пізно, ніж ніколи", – вирішили в МЗС та заявили про розірвання дипзв'язків з Іраном

МЗС України розродилось нарешті заявою про розірвання дипломатичних зв'язків з Іраном. Не пройшло і півроку.

Дивна річ, але сталося це після того, як США сказали, що рішуче налаштовані на введення санкцій проти росії й Ірану, а також третіх країн та осіб, залучених до процесу передачі іранської зброї російським силам для її застосування проти мирних об'єктів в Україні. Цікаво, а якби США нічого не робили – наші б мовчали, як риби?

Мене зацікавила цитата Кулеби: "Ми ніколи не займали антиіранську позицію, але після того, як Іран став співучасником злочину агресії та злочинів Росії на нашій території, ми обираємо дуже чітку і чесну позицію".

Скажіть, а коли Іран взагалі був до нас дружній?

Скажіть, а коли Іран взагалі був до нас дружній? Коли 8 січня 2020 року збив наш літак МАУ і робив вигляд, що то не він? Офіційна позиція була така: "Влада Ірану не розглядає інших версій катастрофи літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" поблизу Тегерана, крім людської помилки". Тобто свій терор хотіли повісити на наш досвідчений і висококласний екіпаж? І лише після заяви тодішнього держсекретаря США Майка Помпео, який закликав до відповідальності за збиття літака в Ірані, наша влада почала щось говорити про Іран.

Далі.

У липні 2022-го у Білому домі заявили, що Росія звернулася до Ірану з проханням надати сотні безпілотних літальних апаратів, включаючи бойові дрони, щоб використовувати їх у війні з Україною.

Associated Press процитував радника з питань національної безпеки США Джейка Саллівана: "Наша інформація вказує на те, що уряд Ірану готується надати Росії до кількох сотень безпілотних літальних апаратів, у тому числі бойових, за прискореним графіком", — сказав він.

У серпні The Wall Street Journal писав наступне: "Над українськими бронетанковими та артилерійськими позиціями на північному сході Харківської області почали з'являтися безпілотники з дельтоподібним крилом Shahed 136, перефарбовані в російські кольори та перейменовані на "Герань-2".

Що робив український уряд? Як ні в чому не бувало надскладним "зерновим коридором" продавав… кукурудзу Ірану.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі