Савчук Тарас
http://taras-savchuk.blogspot.com За українську Україну у вигляді Західно-Української Автономії.
02.10.2012
1

Право на наклеп – побічний ефект свободи слова

Убезпечення журналістів та блогерів від кримінальної відповідальності за завдання шкоди репутації  політикам, компаніям і просто людям правильно в сьогоднішніх умовах, але не в принципі  напрямку наведення порядку.  Можливість застосування кримінальної відповідальності за висловлювання при посиланні на тяжкість – "погіршення здоров'я" при судовій системі держави "Україна" та влади не виписавшої що ж є наклепом, а що припущеннями автора є смертю легальної свободи слова.

Мета існування свободи слова – показати людям істину порівнюючи різні точки зору.  Наклеп зявляється не просто іншою точкою зору, а зумисно спотвореними відомостями для завдання шкоди репутації.  Проблеми не було б якби люди не були лохторатом в політиці та байдужими попугаями всілякої "гостроти" в побуті для справляння враження володінням "неймовірною інформацією". Люди зміняться не скоро...

Заборона наклепу і боротьба з ним – це очищення свободи слова.  Але ніколи не варто забувати в яких  ми умовах живемо.  Верховна Зрада і Секретаріат Президента в часи падіння їх рейтингів абсолютно не мають на меті боротьбу за покращення якості свободи висловлювань і точок зору на події в країні.  Яка мета в нелюдей подвоївших термін ув'язнення Луценко, змінивши фразу у звинуваченні? В нелюдей, які прихватизовують усі обленегро, облгази? Які виводять в офшори по 30 мільярдів доларів на рік? Яку добру справу може навмисно робити "рука Чечетова"?

Законопроект злагоджено проголосований картками Партії Ворогів України мав  прикрити всі злочини владних і грошовитих. Дивіться  "Світське життя" – завидуйте, зліться, мрійте.  Не переймайтесь – раби обдурені, як простачки ворожками.

Без виборів Партія Ворогів України ніколи не відкликала б законопроект про кримінальну відповідальність за довільне трактування судом поняття "наклеп". Журналістам бажаючим писати правду про владних і людям бажаючим її читати справді не варто запокоюватись. Після виборів мотиви прийняття закону Верховною Зрадою нікуди не дінуться. Рубікон недемократів вже перейдено.  Зараз політтехнологам треба легалізовувати перебування Чечетових у наступній Верховній Зраді. Відступ від покривального закону тимчасовий продиктований обставинами необхідності не вилітати за межу нижньої похибки соцопитувань.

Я особисто згоден сьогодні терпіти неув'язнення наклепників заради можливості знати правду.  Іншого сьогодні Україні просто не дано.

З цим законом "про наклеп"  ми б не почули розслідувань Тетяни Чорновіл про мільярдні оборудки Ахметова з державними грошима, з вивезенням Гексахлорбензолу ізраїльським продавцем нижньої білизни за мільярд, не було б викриття псевдолікаря Слюсарчука Світланою Мартинець, не було б новин журналістів Економічної Правди про списання 24 мільярдів приватним облгазам і обленерго і багато багато іншого.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі