Пост ще не активовано
Назарій Вакула
Редактор веб-сайту Gazeta.ua
04.08.2011
19

Гарант заплутався з питанням Бандери і Шухевича

Президент Віктор Янукович сам собі суперечить. Нагадаю, нещодавно Вищий адміністративний суд України залишив чинним рішення донецьких судів, якими було скасовано Укази президента України Віктора Ющенка про присвоєння звання "Герой України" Степану Бандері та Роману Шухевичу.

Глава держави заявив, що "не ставить під сумнів рішення судів", а потім сказав, що "минулому оцінку мають давати сучасники та історики". Навіщо ж тоді був суд і яке він мав право вирішувати, хто герой, а хто ні? Чому не зібралась якась вчена рада з усіх регіонів країни і не дала власну оцінку цим персонам?

Найгірше, що судді не з'ясовували, у чому полягає героїзм чи антигероїзм Бандери і Шухевича: що вони зробили для країни, за що боролись і з ким. Натомість вчепились з формальність — вони не були громадянами України. Хоча є ще багато людей з цією нагородою, які теж не були громадянами неньки України і померли до 1991 року. Давайте тепер усім їм скасуємо це звання! Треба лише пошукати кілька "оленцевичів", щоб подати позови.

Взагалі цей процес — типова передвиборча схема, коли підіймають дражливі теми історії і мови. Як сказав один відомий політолог — влада більше не має чим похвалитись: адмінреформа, пенсійна, у сфері медицини й інші не залишили українців вдоволеними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Суд розтоптав право на пам'ять про Бандеру і Шухевича

Шкляр: суди по Бандері та Шухевичу - правовий блуд

Бандеру та Шухевича позбавили звання героя

Юрій Шухевич: "Суд зганьбила ця влада"

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі