понеділок, 15 квітня 2024 07:19

"Прокиньтесь!": представник Ізраїлю в ООН закликав дослухатись до Зеленського

"Прокиньтесь!": представник Ізраїлю в ООН закликав дослухатись до Зеленського
Постійний представник Ізраїлю в ООН Гілад Ердан закликав дослухатись до президента України Володимира Зеленського. Фото: slovoidilo.ua

Постійний представник Ізраїлю в Організації Об'єднаних Націй Гілад Ердан закликав дослухатися до президента України Володимира Зеленського.

За його словами, український лідер попереджає про загрозу дій Тегерана та Москви для світу. Про це Ердан заявив на спеціальному засіданні Ради Безпеки ООН щодо іранської масованої атаки.

Він порівняв дії Ірану з гітлерівськими. За його словами, усе, до чого "торкається" нинішня влада Ірану, несе загрозу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек ООН визнав, що Близький Схід знаходиться на межі великої війни і закликав до стриманості

При цьому представник Ізраїлю попередив, що Іран активно продовжує розробку ядерної зброї, а також готує інтерконтинентальні балістичні ракети, тому є потенційна загроза від застосування такого озброєння для усього світу.

Ердан також нагадав, що через передані Тегераном Москві ударні дрони типу Shahed загинула значна кількість українських мирних громадян під час регулярних повітряних атак з боку РФ.

"Президент Зеленський, засуджуючи іранську атаку минулої ночі, сказав: "Звук іранських безпілотників "Шахед", інструмента терору, однаковий у небі над Близьким Сходом і Європою, і цей звук має стати тривожним дзвінком для вільного світу". Дослухайтеся до президента Зеленського та прокиньтесь!" - наголосив Ердан.

Учасники країн "Великої сімки" засудили повітряну атаку Ірану на Ізраїль. Лідери G7 також закликали сторони до стриманості.

За словами президента Європейської ради Шарля Мішеля, країни "Великої сімки" продовжать докладати зусиль для деескалації.

Зараз ви читаєте новину «"Прокиньтесь!": представник Ізраїлю в ООН закликав дослухатись до Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути