вівторок, 19 грудня 2023 13:52

Єврокомісія розпочала розслідування щодо соцмережі Ілона Маска

Єврокомісія розпочала розслідування щодо соцмережі Ілона Маска
Євросоюз розпочав розслідування щодо соцмережі X. Фото: eastnews.ua

Європейська комісія розпочала провадження проти соціальної мережі X.

Цей крок відповідно до закону про цифрові послуги (DSA) після попереднього розслідування став відповіддю на ймовірні порушення зобов'язань щодо прозорості та нездатність протидіяти незаконному контенту та дезінформації, передає CNBC.

"Справа ґрунтується на аналізі звітів про оцінку ризиків, поданих компанією X у вересні, інформації про прозорість, опублікованої 3 листопада, та відповідей компанії X на офіційний запит регулятора про надання інформації. Регулятори втомилися від ігор Ілона Маска в його так звану свободу слова. Тепер платформа потрапила під пильний нагляд та розслідування щодо прозорості, дезінформації та практики використання даних користувачів в ЄС", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск назвав Путіна "непоганим мужиком" і хоче російський паспорт

Європейська комісія перебуває на початковій стадії збору доказів. Процес може затягнутися, оскільки DSA не встановлює конкретного терміну для офіційного розгляду справи.

"Єврокомісія ретельно вивчить оманливий дизайн інтерфейсу користувача X, зокрема, дослідить суперечливі сині галочки, які декларують, що акаунт перевірений, хоча це не так", - звітує відомство.

X стверджує, що ці перевірки проводяться щодо акаунтів з активною преміум-підпискою, підтвердженим ім'ям і фотографією профілю, а також відсутністю записів про причетність до порушень безпеки або обману. На ділі ж соцмережа ніяк не верифікує акаунти і все, що потрібно для отримання синьої галочки - сплатити підписку.

У середині жовтня представник регулятора Тьєррі Бретон офіційно звернувся до соціальних мереж X, Meta і TikTok, закликавши їх бути пильними щодо дезінформації та агресивних публікацій. Він попередив, що після початку розслідування і встановлення порушень можуть бути накладені штрафи.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія розпочала розслідування щодо соцмережі Ілона Маска». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути