четвер, 04 листопада 2021 00:25

У жовтні на Донбасі загинули двоє військових
2

Георгій Халіков 26 жовтня потрапив під артилерійський обстріл
Фото: POLTAVA.TO
Віктора Рачугіна вбили наступного дня зі стрілецької зброї

26 жовтня поблизу села Гранітне на Донеччині загинув воїн 93‑ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", майстер-сержант 51‑річний Георгій ХАЛІКОВ. Під час виконання бойового завдання потрапив під артилерійський обстріл проросійських найманців. Прикрив собою двох побратимів. Його намагалися врятувати, але поранення осколками було важке.

Георгій Халіков родом із села Березине Одеської області. Останні роки до війни жив у селі Тищенки Шишацького району на Полтавщині. Працював у правоохоронних органах. Записався добровольцем. 2016‑го приєднався до Збройних сил України.

— Молодші побратими називали Халікова дядько Жора. Він був душею хлопців на передовій, — розповідає журналіст Ігор Левенок. — Завжди поводився природно. Був скромний, позитивний. В останній рік на війні служив у підрозділі з сином.

Георгія Халікова поховали в рідному селі поряд із батьками. Він був удівцем. Залишилися троє синів.

30 жовтня на цвинтарі Святого Миколая в Запоріжжі поховали старшого солдата 17‑ї окремої танкової бригади 36‑річного Віктора РАЧУГІНА. Загинув поблизу селища Новотошківське Луганської області внаслідок ворожого обстрілу.

Воював з 2016‑го. Три роки служив у лавах 54‑ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи. В березні цьогоріч підписав кон­тракт з іншим підрозділом.

— Віктор був чуйний. Завжди допомагав бійцям, — каже старший лейтенант Максим Журавель. — Цим заслуговував на авторитет.

У Віктора Рачугіна залишилися син, мати й сестра.

Зараз ви читаєте новину «У жовтні на Донбасі загинули двоє військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути