пʼятниця, 01 лютого 2008 16:43

"Сьомін горів грою більше, ніж Луческу"

Автор: фото: REUTERS/Eliana Aponte
  Півзахисник ”Шахтаря” Фернандіньйо тричі реалізував пенальті у матчі проти ”Динамо”. Але після гри визнав некомпетентність гірників у поєдинку
Півзахисник ”Шахтаря” Фернандіньйо тричі реалізував пенальті у матчі проти ”Динамо”. Але після гри визнав некомпетентність гірників у поєдинку

Київське "Динамо" стало переможцем Кубка Першого каналу. Чемпіонові України вдалося це з третьої спроби — до цього тріумфували донецький "Шахтар" та московський ЦСКА.

Торік фінал турніру був російським, а позавчора в останньому матчі відбулося найпринциповіше протистояння українського клубного футболу — "Динамо" проти "Шахтаря". Як і влітку, в матчі за суперкубок кияни перемогли в серії пенальті. Гру для "ГПУ" коментує заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 76 років.

— Не приховую: уболівав за "Динамо". Мені дуже симпатичний Сьомін, — зізнається експерт.

"Динамо" майже весь матч грало на контратаках. Чому?

— Сьомін грає так, як може. Я не бачу нині в нього виконавців, із якими можна грати першим номером. Територіально Київ поступився суперникові, але в епізодах переграв. Тут треба зауважити от на чому: Сьомін справді горів цією грою проти "Шахтаря" і заміни робив обережно. Випустив Мілевського на вістря атаки: зрозумів, що він один не впорається і відкоригував. Луческу ж, відповідально підійшовши до визначення стартового складу, поставив два опорних — Дуляя та Левандовського, але по ходу матчу зняв їх і розвів після перерви бразильську анархію. Хто міг відповідати в "Шахтарі" за руйнування в центрі поля, якщо там грали Фернандіньйо, Жадсон, Ілсіньйо, Вілліан? Коротше, Луческу довзолив собі експерименти. І після перерви "Шахтар" почав програвати на флангах, де в першому таймі мав перевагу.

Чому Сьомін практично не змінює основний склад навіть у неофіційних матчах?

— Вивчає таким чином можливості гравців. Не широкого кола, а тих, на кого він уже зробив ставку. Тренер збірної Михайличенко має ще сім місяців для експериментів. А Сьоміну 2 березня вже грати з "Дніпром".

Арбітр на 120-й хвилині мав ставити пенальті у ворота "Шахтаря"

У захисника "Шахтаря" Кучера помер батько напередодні гри. Чи варто йому було виходити на поле?

— Варто. Це відволікає. А того, що трапилося, не повернеш. Кучер стає надійнішим. Так, він програв боротьбу Юссуфу, коли той зрівняв рахунок, але там Пятову не треба було виходити до ближньої штанги, а залишатися посередині воріт.

Як оціните роботу арбітра?

— Провалив гру. Бузакка судив матч Іспанія—Україна на Кубку світу. Навіть тоді, коли вилучав Ващука, був упевненим. А минулого четверга — переляканим. Тому гравці й розійшлися. Першого пенальті у ворота "Динамо" не було. Другий — чистий. Проте на 120-й хвилині Кравченко порушив правила проти Корреа, і мав бути одинадцятиметровий у ворота "Шахтаря".



Кубок першого каналу. Фінал


"Шахтар" (Донецьк, Україна) — "Динамо" (Київ, Україна) — 2:2 (0:0, 1:1), пен. — 2:3

31 січня. Тель-Авів. Стадіон "Блюмфельд". 7000 глядачів (розрахований на 17000).

Суддя: М. Бузакка (Швейцарія).

"Шахтар": Шуст (Пятов, 46), Срна, Кучер, Єзерський (Гюбшманн, 46), Шевчук (Гай, 71), Левандовський (Вілліан, 46), Дуляй (Жадсон, 68; Кравченко, 99), Ілсіньйо, Фернандіньйо, Гладкий (Луїс Адріану, 46), Брандау.

"Динамо": Шовковський, Допілка, Михалик, Юссуф, Несмачний (Федорів, 46), Гусєв, Гіоане, Корреа, Нінкович (Алієв, 89), Ребров (Шацьких, 79), Кравець (Мілевський, 63).

Голи: Фернандіньйо (86, 117 — обидва з пенальті), Юссуф (90+3), Шацьких (105).

Пенальті реалізували: Фернандіньйо, Вілліан — Корреа, Гусєв, Мілевський.

Не реалізували: Брандау, Луїс Адріану, Гай — Шацьких, Алієв.

Попередження: Юссуф (22), Федорів (69), Брандау (90), Гюбшманн (92), Срна (110), Алієв (110), Гай (113), Шацьких (114),Фернандіньйо (119).

Вилучення: Федорів (103, друге попередження), Гіоане (110, неспортивна поведінка), Срна (111, друге попередження).

Зараз ви читаєте новину «"Сьомін горів грою більше, ніж Луческу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути