вівторок, 30 квітня 2024 15:30

Ексчемпіон світу назвав свого фаворита мегабою Усик-Ф'юрі

Ексчемпіон світу назвав свого фаворита мегабою Усик-Ф'юрі
Бій відбудеться в Ер-Ріяді. Фото: instagram.com/usykaa/

Ексчемпіон світу у другій середній вазі Джордж Гроувз поділився прогнозом щодо майбутнього об'єднавчого поєдинку між британським боксером Тайсоном Ф'юрі та українцем Олександром Усиком.

Гроувз вважає, що українець зможе завдати поразки "Циганському королю", передає talkSPORT Boxing. На його думку, Усик значно перевершує британця у боксерських здібностях.

"Так, я обираю Усика. Пам'ятаю, коли він тільки перейшов до надважкої ваги, я сказав, що він темна конячка, і не потрібно скидати цього хлопця з рахунків. У попередні роки ми бачили, як важковаговик переходив до надважкої ваги та домінував. Багатьом людям здавалося це незбагненним. Говорили, що він ніколи не конкуруватиме з Ентоні Джошуа й Ф'юрі. Я все ще думаю, що Усик його переможе. Кажуть, що хороший великий боєць переможе хорошого маленького бійця. Але думаю, Усик - винятковий. Якщо говорити про боксерські здібності, Усик набагато кращий", - сказав він.

Удвох українець і британець контролюють усі важливі пояси - WBA, WBO, IBF, IBO та WBC.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Девін Гейні призупинив кар'єру після сенсаційної поразки

Бій відбудеться в Ер-Ріяді. На кону стоятиме звання абсолютного чемпіона світу у суперважкій вазі. Переможець битви буде першим абсолютним чемпіоном світу в хевівейті з часів Леннокса Льюїса.

Льюїс здобув цей статус 1999 року, коли переміг Евандера Голіфілда. Тоді на кону стояли титули WBA, WBC та IBF. Пояс WBO було визнано рівноцінним 2007 року, тому переможець бою між Усиком і Ф'юрі стане першим в історії "абсолютом" у надважкій вазі з чотирма головними титулами.

Щоб уникнути чергового зриву поєдинку, організатори встановили санкції, які будуть застосовані до Усика або Ф'юрі, якщо хтось із них не вийде в ринг 18 травня. Боксерам загрожує величезний штраф у разі відмови битися в заплановану дату.

Ф'юрі з 2020 року контролює титул WBC. Об'єднавчий бій прийме Саудівська Аравія, де Усик провів реванш із британцем Джошуа.

Бій Олександра Усика з Тайсоном Ф'юрі за звання абсолютного чемпіона світу мав відбутися 17 лютого у Саудівській Аравії. Однак Тайсон отримав розтин над правим оком під час спарингу у тренувальному таборі. У підсумку поєдинок перенесли на 18 травня.

Зараз ви читаєте новину «Ексчемпіон світу назвав свого фаворита мегабою Усик-Ф'юрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути