четвер, 14 березня 2024 17:35

Залужний - не перший генерал, якого Зеленський призначає послом

Залужний - не перший генерал, якого Зеленський призначає послом
8 лютого президент Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України. Фото: Getty Images

Президент Володимир Зеленський вже призначав послами двох генералів.

Про це нагадав народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін в ефірі Radio NV.

"Залужний буде третім генералом на посаді посла", - сказав Рахманін.

Нардеп нагадав, що колишнього міністра оборони, генерал-лейтенанта у відставці Андрія Тарана президент призначив послом у Словенії.

"Хоча мені здається, що Любляна знаходиться достатньо далеко від Лук'янівки. На мій погляд, він мав би вирішувати не дипломатичні питання, а щонайменше давати свідчення компетентним органам за все те, що він робив на посаді міністра оборони", - сказав Рахманін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіс президента розповів нові подробиці про призначення Залужного послом

Також нардеп нагадав, що генерал-майор запасу Олександр Поліщук очолює посольство України в Індії.

"Таран у Любляні, за моєю інформацією, не робить нічого від слова взагалі. А Поліщук виявився, принаймні за тією інформацією, яку я маю, достатньо ефективним послом. Бо його діяльність скерована на те, аби якомога більше схилити Індію до різного рівня допомоги, підтримки, загалом до послідовної зміни позиції Індії щодо України. І Поліщук якраз у цьому сенсі, за тією інформацією, яку я мав, виявився достатньо ефективним", - сказав Рахманін.

4 травня 2022 року президент Володимир Зеленський призначив Андрія Тарана послом України у Словенії. Таран був міністром оборони з березня 2020 року.

20 червня 2023 року президент призначив Олександра Поліщука послом України в Індії. З жовтня 2019 року він обіймав посаду заступника міністра оборони.

8 лютого Зеленський звільнив Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ і призначив на цю посаду Олександра Сирського. Залужний працював головнокомандувачем із липня 2021 року.

7 березня Міністерство закордонних справ повідомило, що президент погодив кандидатуру Залужного на посаду посла України у Великій Британії.

Зараз ви читаєте новину «Залужний - не перший генерал, якого Зеленський призначає послом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути