понеділок, 25 грудня 2023 05:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни порушують Конвенцію про заборону хімічної зброї і приховують це - ISW

Росіяни порушують Конвенцію про заборону хімічної зброї і приховують це - ISW
Росіяни використовують хімічну зброю проти українців. Фото: Армія Інформ

Росіяни приховують порушення Конвенції про заборону хімічної зброї.

22 грудня у своєму Telegram-каналі 810-та бригада морської піхоти Чорноморського флоту Росії відредагувала своє повідомлення про газові атаки у Кринках, Американський Інститут вивчення війни ISW повідомляє у своєму черговому звіті.

Бригада повідомила, що "радикально змінює тактику" проти українських сил. Російські морпіхи почали скидати з безпілотників на українські позиції гранати К-51 наповнені подразнюючим газом CS, різновидом сльозогінного газу, який використовується для боротьби з масовими заворушеннями.

Окупанти ж застосовують його для того, щоб вивести українських бійців з їхніх укріплень і після того обстріляти їх з різних видів зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хімічна зброя та потужні обстріли: що відбувається на Куп'янському напрямку

"Росіяни відредагували пост, щоб видалити конкретне посилання на гранату К-51. Однак попередній варіант допису все ще можна побачити в російських акаунтах соціальних мереж, які опублікували його скріншоти", - йдеться в повідомленні Інституту.

Майже відразу після публікації посту, один із російських військових блогерів розкритикував 810-ту бригаду за розкриття нової, сумнівної з точки зору міжнародного права, тактики. Ця критика могла бути однією з причин того, що скандальний допис був відредагований.

Гібридна війна Росії триває, і цілком можливо, що це був інформаційний вкид, розповіла начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

На її думку, можливо, цим вкидом росіяни намагаються залякати наші підрозділи, мовляв, що буде використана або вже застосовується хімічна зброя.

Вона також зазначила, що відповідна інформація перевіряється, і якщо вона знайде підтвердження, буде вжито відповідних заходів.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни порушують Конвенцію про заборону хімічної зброї і приховують це - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути