пʼятниця, 09 червня 2006 15:41

Горбулін називає події в Криму "добре спланованим спецпроектом"

Виконувач обов"язків секретаря Ради національної безпеки і оборони України Володимир Горбулін події в Криму називає "добре спланованим спецпроектом" і "апофеозом лицемірства".

Про це він заявив сьогодні на брифінгу в Секретаріаті Президента України.

- Те, що відбувається в Криму, – це апофеоз лицемірства, фарисейства і просто брехні. Якщо давати політичну оцінку – це добре спланована, підготовлена і, треба визнати, що поки що не погано реалізовувана акція, навіть спецпроект, - сказав Горбулін.

Він зазначивши, що сьогодні не може назвати драматургів цієї акції, Горбулін констатував, що акторами, які взяли на себе головну роль, є прогресивні соціалісти і комуністи. Нагадавши, що ці політичні сили традиційно негативно ставляться до відносин Україна-НАТО і проведення військових навчань.

- Але та агресивність, яка цього разу присутня, не має прецеденту, починаючи з 1997 року - коли навчання "Сі Бриз" проводилися вперше, - зазначив Горбулін.

Щодо заяв лідера ПСПУ Наталії Вітренко, які вона зробила у Москві з приводу кримської ситуації, Горбулін зазначив: "Позиція люмпен-леді, яка очолює прогресивних соціалістів, не викликає сумнівів, вона, на мій погляд, в якійсь мірі свій потенціал ненависті вичерпала, і тому знов поїхала в Москву, щоб підзарядитися".

Водночас, позицію комуністів Горбулін пояснює не стільки відстоюванням якихось принципів, скільки бажанням використати ситуацію, щоб повернутися до активної політичної діяльності.

- А потім до цих акторів, що були на авансцені, приєдналися головні сили у вигляді представників Партії регіонів, - додав Горбулін.

Він зазначив, що вчорашні події за участю керівників Партії регіонів "взагалі просто не мають здорової оцінки", і що Євген Кушнарьов у вчорашніх подіях поводив себе "мінімум як Робесп"єр". При цьому Горбулін порадив Кушнарьову пригадати, чим закінчив цей історичний персонаж.

Також Горбулін зазначив, що "як старий друг Євгена Петровича я хотів би йому сказати: подумай – не треба провокувати події, результати яких ти не можеш сьогодні прогнозувати".

8 червня до Криму прибула група народних депутатів України від Партії регіонів у складі більш як 20 осіб на чолі з заступником лідера фракції цієї партії Євгеном Кушнарьовим.

Виступаючи на мітингу у Феодосії, Кушнарьов заявив, що народні депутати в порту спробували ознайомитися з тим, що знаходиться в контейнерах, привезених американським судном. Однак, за його словами, представники митниці не надали депутатам документів, які б вказували, що знаходиться в контейнерах.

Кушнарьов також сказав, що декілька контейнерів є порожніми, і невідомо, який вантаж в них був і де він зараз знаходиться, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Горбулін називає події в Криму "добре спланованим спецпроектом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути