субота, 04 травня 2024 09:56

Плани Путіна провалилися, Україна зустрічає Великдень

Плани Путіна провалилися, Україна зустрічає Великдень

"Плани Путіна щодо України провалилися" - заявив державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен під час виступу на економічному форумі в Саудівській Аравії. Про це держсекретар сказав одразу після свого візиту до Китаю, де намагався переконати Піднебесну в марності і недалекоглядності будь-якої підтримки путінської Росії.

Тим часом лідер Китаю Сі Цзінь Пін планує велике європейське турне. Заплановані його зустрічі з лідерами Сербії та Угорщини, що перебувають в сфері впливу Російської Федерації, а також з президентом Франції Емманюелем Макроном, який готовий ввести війська в Україну. Очевидно, Китай демонструє, що остаточно не визначився і зондує різні варіанти миру в світі. А нам було би добре, аби товариш Сі потрапив у "сферу впливу" французького президента.

Міжнародний валютний фонд виступив з прогнозом, що за три найближчі роки рівень життя в Росії зробиться нижчим, ніж в Туркменістані

А до Києва прибув генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, і сказав, що Україна неодмінно стане членом альянсу. Це ми знаємо. Але він не сказав - коли саме це трапиться. Столтенберг не знає, коли саме. Ми - теж не знаємо. Міжнародний валютний фонд виступив з прогнозом, що за три найближчі роки рівень життя в Росії зробиться нижчим, ніж в Туркменістані. Очевидно, ці процеси будуть якось пов'язані між собою.

Одеса цього тижня стала об'єктом чисельних ракетних атак. В понеділок касетним зарядом пошкоджено Будинок студентів юридичної академії, який в народі здавна називають "замком Ківалова" і "палацом Гарі Поттера". Кажуть, поранений сам Сергій Ківалов. Коли чекаєш "руського миру", то він приходить. Але не у такий спосіб, як тобі мріялося. Ківалова не шкода, шкода одеситів. Одесі терміново потрібна вдосконалена ППО. І на щастя, начебто вже зовсім скоро місто матиме власний Patriot.

А Українські збройні сили завдали удари по окупованому Криму. Зокрема і по Джанкойському військовому аеродорому, який віднедавна, за кількістю результативних влучань, перебирає першість у всім відомої Чорнобаївки з Херсонщини. За інформацією з відкритих джерел, ударом було знищено чотири системи російського ППО. І це схоже підготовку до такої очікуваної всіма українцями операції "Кримський міст".

...постпред України при ООН Сергій Кислиця в своєму аккаунті "Х" виклав зображення з натяком, що Керченський міст до кінця 2024 року перестане існувати. Українському Криму російський міст не потрібен. Перші винищувачі F-16 будуть в Україні відразу після Великодня

Тому дуже вчасно постпред України при ООН Сергій Кислиця в своєму аккаунті "Х" виклав зображення з натяком, що Керченський міст до кінця 2024 року перестане існувати. Українському Криму російський міст не потрібен. Перші винищувачі F-16 будуть в Україні відразу після Великодня. Про це повідомив речник ППС України Ілля Євлаш. Очевидно, в НАТО так і сказали: "Давайте вже після Паски". На даний момент відомо, що українські F-16 будуть оснащені французькими високоточними бомбами AASM-Hummer.

Тим часом, New York Times пише, що Україна найближчим часом отримає багато зброї. Цього стане, аби стабілізувати фронт. Особливо Україна потребує ракет для систем ППО Patriot та франко-британських Storm Shadow. І те, й те - вже в дорозі.

98-літня українка Лідія Степанівна сама вийшла з окупованого Очеретяного на Донбасі. Йшла через фронти й обстріли. 10 кілометрів. Спираючись на палицю. Йшла у вільну Україну. Лідія Степанівна - новий символ нашої незламності. Банкір і бізнесмен Олег Гороховський пообіцяв придбати для Лідії Степанівні новий будинок. Ще сказав, що вона неодмінно дочекається нашої Перемоги. Віримо!

У Києві демонтують композицію "віковічної дружби народів" під Аркою незламності. Скінчилася "віковічна дружба", на наше щастя. Речником українського МЗС буде аватар на базі Штучного інтелекту. Це - зручно. Аватару не треба платити заробітну плату, він не вимагає відпустки і не бере хабарів. Щоправда, є загроза перетворення влади на якусь тотальну голограму в осяжному майбутньому. Недаремно відомі інтелектуали світу закликають бути дуже обережним з інтеграцією ШІ в реалії. Ми ще не здатні оцінити всіх можливих наслідків його впливу на людство.

В Україні залишилося три школи, в яких навчаються російською мовою. 770 учнів. До початку вторгнення таких було більше, як півмільйона. Путін таки домігся "денацифікації" України

У Харкові пройшла чергова хвиля дерусифікації і декомунізації. Перейменовано цілий ряд вулиць. Зокрема, 1-й Таганський провулок тепер називатиметься провулком Гаазьким, а 2-й Таганський провулок - Нюрнберзьким. В'їзд Достоєвського став Бетонним, а вулиця Достоєвського - Силікатною. Попри тяжкі часи, Харків має здоровий гумор. "Місто сонця, район ХТЗ"… В Україні залишилося три школи, в яких навчаються російською мовою. 770 учнів. До початку вторгнення таких було більше, як півмільйона. Путін таки домігся "денацифікації" України.

Європол затримав організоване злочинне угрупування, яке викрадало старі й рідкісні книги з громадських бібліотек. До банди належали громадяни Грузії. Особливо вони полювали за старими виданнями Олександра Пушкіна. Певно, до історії кримінального світу, ОЗГ має увійти, як "банда несамовитих збоченців".

Збірна України з хокею виграла чемпіонат світу з хокею в дивізіоні 1B, що проходив у Литві.

Втім, головною подією тижня є та новина, якій нині вже більше двох тисяч років. Великдень. Паска. Христос Воскрес! Хай береже Бог Україну!

Зараз ви читаєте новину «Плани Путіна провалилися, Україна зустрічає Великдень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути