пʼятниця, 26 квітня 2024 14:03

"Чорні зброярі" хотіли продати криміналітету трофейні гранатомети і вибухівку
8

СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів»
Фото: СБУ
СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів»
СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів»
СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів»
СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів»

Служба безпеки спільно з Національною поліцією запобігла продажу зброї представникам кримінальних кіл у Полтавській, Одеській та Житомирській областях.

Затримано торгівців трофейним озброєнням, яке нелегально вивозили з місць колишніх боїв поблизу лінії фронту, звітує пресслужба СБУ.

"Чорні зброярі" намагалися продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку. Серед вилученого у фігурантів - російські протитанкові гранатомети, автомати Калашникова та вибухівка", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виїзд за кордон через систему "Шлях" за $12 тис: накрили чергову схему ухилянтів

На Полтавщині нейтралізовано злочинне угруповання, яке намагалось продати арсенал бойових гранат і автоматичну зброю. Щоб знайти покупців, фігуранти використовували особисті зв'язки серед криміналітету.

Співробітники СБУ затримали організатора і двох учасників банди на спробі збуту бойових засобів ураження.

В Одеській області повідомили про підозру місцевому жителю, який хотів продати понад пів кілограма пластиду та пристрої для мінно-вибухових речовин. Крім того він намагався реалізувати дві бойові гранати і майже 5 м шнура для детонування вибухівки.

На Житомирщині викрито ще трьох торгівців зброєю. Зловмисники пропонували своїм клієнтам цілий арсенал трофейних засобів ураження.

Під час обшуків у фігурантів вилучили автомат Калашникова та реактивний піхотний вогнемет "Джміль" російського виробництва. Також виявлено понад 20 бойових гранат та велику кількість набоїв до стрілецького озброєння.

За всіма викритими фактами тривають розслідування для притягнення винних до відповідальності. Вилучені засоби ураження планується передати на потреби ЗСУ.

У Вінницькій, Миколаївській і Закарпатській областях затримали організаторів незаконної торгівлі зброєю.

Ділки намагались продати криміналітету зброю і боєприпаси, які знайшли у деокупованих районах на півдні та сході. Про це повідомила Служба безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «"Чорні зброярі" хотіли продати криміналітету трофейні гранатомети і вибухівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути