вівторок, 07 травня 2024 14:57

Путін готовий провести мініоперацію проти однієї з країн Балтії

Путін готовий провести мініоперацію проти однієї з країн Балтії
Російський диктатор Володимир Путін вже готовий до мініоперації проти однієї з країн Балтії, вважають у польській розвідці. Фото: ТАСС

Всі прогнози стосовно готовності Росії до потенційного нападу на країну НАТО від аналітичних центрів, які не мають повної інформації, базуються лише на певних припущеннях.

Однак російський диктатор Володимир Путін вже готовий до мініоперації проти однієї з країн Балтії. Таку думку висловив керівник служби військової контррозвідки Польщі Ярослав Строжик в інтерв'ю польському виданню Dziennik Gazeta Prawna.

"Путін, звичайно, вже готовий до якоїсь мініоперації проти однієї з країн Балтії, наприклад, щоб увійти в знамениту Нарву. Або - висадитися на одному зі шведських островів", - сказав Строжик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц пообіцяв захистити країни Балтії від російського нападу

Однак, як зауважує Строжик, Путіна наразі зупиняє позиція Заходу.

"Те, що Захід робить разом для підтримки України, показує йому, що в разі нападу на НАТО реакція Заходу була б ще більшою", - вважає він.

НАТО не зможе протистояти Росії, якщо та раптово нападе на країни Балтії.

Водночас на захоплення Литви, Латвії та Естонії підуть лічені дні. Такий гучний і неочікуваний прогноз зробили в українському ГУР. Розвідники рекомендують партнерами сильно задуматися над тим, чи готові вони до справжньої війни з РФ.

Тим часом самі балтійці впевнені в своїх силах і союзниках. 18 квітня 2024 року очільник Сил оборони Естонії генерал Мартін Херем в інтерв'ю місцевому виданню ERR заявив, що його країна не просто відіб'є російський наступ, а й переможе у війні.

Зараз ви читаєте новину «Путін готовий провести мініоперацію проти однієї з країн Балтії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути