четвер, 11 квітня 2024 13:12

"Ми продовжимо боротись за справедливу мобілізацію, ротацію військових і визначення строків служби" - Порошенко

"Ми продовжимо боротись за справедливу мобілізацію, ротацію військових і визначення строків служби" - Порошенко
Петро Порошенко виступив у парламенті стосовно закону про мобілізацію. Фото: eurosolidarity.org

"Європейська Солідарність", яка єдина з-поміж усіх парламентських фракцій не підтримала закон про мобілізацію в урядовій версії, продовжить боротьбу за справедливу мобілізацію, ротацію військових і визначення строків служби.

Фракція відстоюватиме мотиваційні норми для військових і мобілізованих. Про це з трибуни парламенту заявив лідер партії Петро Порошенко.

"Вчора під час виступу з цієї трибуни я чітко наголосив наші претензії, які роблять закон про мобілізацію надзвичайно небезпечним для країни і для армії. Там було декілька ключових пунктів. Перше - це відсутність чітких законодавчих гарантій своєчасного звільнення для військовослужбовців, які прослужили 36 місяців, з них 18 на першій лінії. Друге - це ротація, яка має відбутися для відновлення боєздатності людини і частини. Третє - це фінансова мотивація з виплати додатково 70 тисяч і доведені до 200 тисяч кожному, хто в БР перебуває на лінії фронту. Четверте - це гарантована позиція, щоб 50% силовиків, які зараз кошмарять бізнес, руйнують економіку, нарешті пішли на фронт, захищаючи українську державу", - нагадав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виплата додаткових 70 тис. грн військовим: Рада прийняла рішення

За його словами, це було відкинуте, незважаючи на домовленості на погоджувальній раді.

"І сьогодні закон був проголосований без них", - констатував Порошенко.

Він закликав припинити політиканство навколо цього питання, коли на парламент перекидають відповідальність за репресивні норми, а Офіс президента і уряд бере собі мотиваційні, зокрема, доплати військовим на фронті.

"Я хочу подякувати всім авторам постанови, яка була запропонована вчора, за те, що ми одне питання вирішили і чітко наголосили - припиніть політиканство, відновіть 70 тисяч", - сказав Порошенко.

"Я хочу наголосити: боротьбу за ротацію, боротьбу за 36 місяців, боротьбу за те, що силовики були на фронті ми продовжимо і переможемо", - додав п'ятий президент.

Верховна Рада 11 квітня ухвалила в цілому урядовий законопроєкт про мобілізацію, який Кабінет міністрів подавав ще наприкінці січня.

За проголосували 283 народних депутати.

Зараз ви читаєте новину «"Ми продовжимо боротись за справедливу мобілізацію, ротацію військових і визначення строків служби" - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути