четвер, 16 травня 2024 22:13

"Конфліктних ситуацій з цивільними поменшало" - працівник ТЦК розповів про роботу

"Конфліктних ситуацій з цивільними поменшало" - працівник ТЦК розповів про роботу
Воєнний стан стосується кожного, сказав працівник ТЦК. Фото: Facebook.com/Poltavskyi.TCK

У роботі ТЦК багато проблем від того, що військовозобов'язані не дотримуються процедури й не розбираються, як відбувається мобілізаційний процес.

Про це сказав старший солдат Віктор Всякий, який працює в одному з львівських районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Раніше військовий служив у 24-й бригаді ЗСУ, повідомили "Еспресо".

"Є така процедура, як перевірка документів. Є дуже багато людей, які не знають, що таке розшук. Є такі, які не знають, що таке порушення правил ведення військового обліку. Люди цим не цікавляться, але вони зобов'язані це знати. Не я маю до них приходити та вказувати на порушення, вони самі мають за цим стежити", - сказав військовий.

Є люди, які просять, щоб їх скерували у їхній ТЦК в іншій області. Але працівники ТЦК не можуть такого робити, бо це перевищення їхніх обов'язків, сказав Всякий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не піти мені було б дуже соромно перед собою і сином" - відомий український видавець мобілізувався до ЗСУ

Віктор розповів, що до ТЦК доставляють тих, у кого є невідповідності в документах чи вони вже перебувають у розшуку, і це легко перевірити у системі "Оберіг".

Нагадав, що після 18 травня у військовозобов'язаних буде 60 днів на оновлення своїх даних.

"У першу чергу зараз я звертаю увагу на те, чи взагалі людина стоїть на обліку, чи сходяться всі дані. Я ж бачу всю інформацію і зіставляю її. Якщо забирають у ТЦК, то для цього точно є причина. Щоб з документами все було в порядку - це відповідальність військовозобов'язаного. Після 18 травня, якщо людина не оновить своїх даних, то її подаватимуть у розшук", - сказав Віктор Всякий.

Конфліктів із військовозобов'язаними поменшало, сказав.

"При спілкуванні люди бувають агресивними, але коли я пояснюю їм деякі нюанси мобілізації, вони заспокоюються. Деколи й мені важко тримати себе під контролем. Часто люди говорять такі речі неприємні, але вони ж не знають, хто я, що робив. На цей час конфліктних ситуацій з цивільними поменшало", - розповів працівник ТЦК.

"Багато у нас переселенців, з Луганська, Донецька - часом вони й утікають. Переважно всі ці провокації, які відбуваються, роблять вони. Такі люди нам кажуть, що вони не для того тікали від війни, щоб туди повертатися. Народ, я все розумію, але в мене дім тут і я пішов туди, щоб до мого дому не прийшли", - сказав Віктор Всякий.

Воєнний стан стосується кожного - і жінок, і чоловіків, сказав працівник ТЦК.

"Людина при народженні отримує права й обов'язки. Якщо вона хоче в повному обсязі користуватися своїми правами, тоді має виконувати і свої обов'язки не тільки перед сім'єю, а й перед державою", - сказав військовий.

Вже наступної суботи, 18 травня, набуває чинності закон про мобілізацію. Усім чоловікам від 18 до 60 років потрібно буде оновити свої дані у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

Зараз ви читаєте новину «"Конфліктних ситуацій з цивільними поменшало" - працівник ТЦК розповів про роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути