пʼятниця, 12 квітня 2024 10:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Гетманцев закликав українців розраховувати на самих себе у 2025 році

Гетманцев закликав українців розраховувати на самих себе у 2025 році
Українцям слід більше розраховувати на себе у 2025 році, заявив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Фото: Главком

Українцям слід більше розраховувати на себе у 2025 році.

Міжнародна допомога хоч і не завершиться, але буде меншою. Про це в інтерв'ю "Главкому" заявив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Наша жорстка позиція у детінізації продиктована передусім розумінням скорочення фінансової допомоги. Це не питання вибору - це питання виживання. Міжнародна допомога в 2025 році для нас не завершиться, але за поточним планом вона справді буде меншою", - попередив він.

Гетманцев додав, що, безперечно, ми й далі будемо розраховувати на своїх партнерів, але більше треба буде розраховувати на себе.

"Завдяки детінізації, ми цілком можемо вийти на додаткові 100-150 млрд грн щороку", - повідомив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Офісі президента підрахували, скільки грошей треба Україні, щоби перемогти РФ

Гетманцев висловив переконання, що підтримка економіки в тій формі, яку планується запровадити, забезпечить зростання мінімум в 3,5-4% на рік.

"Ми маємо вирішувати проблеми інфраструктури і логістики: це стосується не тільки польського кордону, а передусім Дунайського шляху і морських коридорів. Маємо посилювати власний ВПК: збільшувати обсяги виробництва зброї та боєприпасів, створювати спільні підприємства, переносити ремонти та обслуговування техніки в Україну тощо", - наголосив нардеп.

Гетманцев зазначив, що усім прогнозам під час війни притаманна "висока міра невизначеності". Він додав, що у таких умовах Україна має тримати курс на євроінтеграцію та макрофінансову стійкість, а також посилювати власні спроможності і самодостатність за усіма напрямами.

Підвищення мінімальної зарплати позначиться й на багатьох інших виплатах, таких як допомога безробітним та компенсації роботодавцям.

Тому зростання мінімальної зарплати загалом підтримає приватне споживання, а отже, відновлення економіки, розповів голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Зараз ви читаєте новину «Гетманцев закликав українців розраховувати на самих себе у 2025 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути