неділя, 14 квітня 2024 22:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Допомога Україні досі обмежена, а Росія досі має доступ до компонентів для ракет - Зеленський

Допомога Україні досі обмежена, а Росія досі має доступ до компонентів для ракет - Зеленський
Допомога Україні досі обмежена, а російська держава досі має доступ до критичних компонентів, які необхідні для виробництва ракет і дронів, повідомив президент Володимир Зеленський. Фото: скріншот

Росія використовує кожен день, кожен тиждень, кожен місяць, щоб завдати значної шкоди.

На жаль, допомога Україні досі обмежена, а російська держава досі має доступ до критичних компонентів, які необхідні для виробництва ракет і дронів. Про це у вечірньому зверненні заявив президент Володимир Зеленський.

Він наголосив, що у кожній ракеті, що завдає ударів по Україні, щонайменше десятки компонентів - електроніки, чипів, - які постачаються від компаній з інших країн та завозяться через територію сусідів Росії.

"У Shahed також компоненти, вироблені у вільному світі. Все це має бути припинено й може бути припинено: і потурання терору, і змога терористів шукати собі спільників по світу, і сам російський терор - усі його прояви", - наголосив глава держави.

Зеленський зазначив, що сучасна авіація доводить свою ефективність, сучасні системи ППО здатні давати захист життю - зараз на Близькому Сході це було продемонстровано, коли авіація та ППО збивали іранські ракети та "шахеди", які були спрямовані проти Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ атакувала Дніпропетровщину та Одещину: ППО збила три ракети, є постраждалі

"Увесь світ бачить, що таке справжній захист. Бачить, що це можливо. І весь світ побачив, що Ізраїль у цьому захисті був не наодинці - загрозу в небі знищували й союзники. І коли Україна говорить союзникам, що єдність дає найкращий захист, ефективність цього вони вже самі добре знають", - сказав він.

Зеленський наголосив, що діяти треба сильно.

"Знають і забезпечують. І коли Україна каже, що союзникам не можна заплющувати очі на російські ракети та дрони, це означає, що треба діяти, і діяти сильно", - наголосив президент.

Зеленський пояснив, що не риторикою захищається небо, не думками обмежується виробництво ракет і дронів для терору.

"І те, що санкції проти Росії все ще обходять, і те, що ми в Україні місяцями чекаємо на життєво важливий пакет підтримки - те, що ми досі очікуємо голосування в Конгресі, свідчить про те, що так само місяцями наростає самовпевненість терористів. Не можна більше втрачати часу", - підкреслив глава держави.

Президент наголосив, що потрібно реально захищати життя - усюди, де є йому терористична загроза. Потрібно робити все, щоб зло та війни не розповзалися світом - ані у Європі, ані на Близькому Сході, ані будь-де ще.

"Я дякую всім, хто це розуміє. Кожен, хто може дати захист життю, повинен це робити. Кожен, хто може обмежити потенціал терору, повинен це робити. І Україна, і Близький Схід, і всі інші частини світу однаково заслуговують на справедливий і надійний мир", - підкреслив він.

Україна засуджує атаку Ірану проти Ізраїлю з використанням дронів Shahed і ракет.

Потрібно докласти всіх зусиль, щоб запобігти подальшій ескалації на Близькому Сході. Про це написав президент Володимир Зеленський у Twitter.

Зеленський наголосив, що дії Ірану загрожують усьому регіону та світу так само, як дії Росії становлять ризик розширення війни.

Зараз ви читаєте новину «Допомога Україні досі обмежена, а Росія досі має доступ до компонентів для ракет - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути