вівторок, 07 травня 2024 15:54

До восьми років в'язниці: ТЦК зробив важливе оголошення

До восьми років в'язниці: ТЦК зробив важливе оголошення
ТЦК попередив про кримінальну відповідальність. Фото: Getty Images

За поширення інформації у соціальних мережах інтернет, спільнотах месенджерів щодо пересування співробітників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки передбачена кримінальна відповідальність до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомив Хмельницький обласний ТЦК та СП.

"До уваги громадськості, ЗМІ, коментаторів, блогерів та експертів. Поширення інформації у соціальних мережах інтернет, спільнотах месенджерів, щодо місця перебування, пересування військовослужбовців ТЦК Хмельницької області під час виконання ними заходів оповіщення військовозобов'язаних громадян - призводить до розкриття форм та методів виконання завдання з призову на військову службу для захисту України, а також призводять до підриву авторитету Збройних сил України у суспільстві", - повідомили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Латвія передасть нову допомогу українським захисникам

Крім того, такі діяння містять ознаки складу злочину, передбаченого статтею 114-1 Кримінального кодексу (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період), сказали у ТЦК.

Такі діяння виражаються у втручанні в цю діяльність, створенні перешкод, перепон, спрямованих на недопущення, припинення чи заборону проведення окремих дій підрозділами ЗСУ та іншими військовими формуваннями, прийняття тактичних чи стратегічних рішень керівництвом чи особовим складом зазначених підрозділів задля ускладнення або унеможливлення здійснення законної діяльності ЗСУ та іншими військовими формуваннями або істотному зниженні її ефективності, за що передбачена відповідальність у виді позбавлення волі від п'яти до восьми років, нагадали.

11 квітня Верховна Рада ухвалила в цілому урядовий законопроєкт про мобілізацію. 16 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

Зараз ви читаєте новину «До восьми років в'язниці: ТЦК зробив важливе оголошення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути