неділя, 12 травня 2024 20:39

Що найкраще випити перед сном. Оберіть свій напій

Що найкраще випити перед сном. Оберіть свій напій
Дієтологи назвали вісім найкразих напоїв для сну Фото: pinterest

Є багато напоїв і продуктів, які допоможуть добре виспатися.

Дієтологи та експерти зі сну розкривають кілька найкращих напоїв, які можна пити перед сном для кращого нічного відпочинку. Ними вам варто запастися, пише eatthis.

Які напої пити перед сном

Терпкий вишневий сік

Вживання однієї чашки вишневого соку два рази на день збільшує час сну на 84 хвилини. Хоча терпка вишня містить мелатонін, це дослідження також показало, що вживання вишневого соку підвищує доступність триптофану, амінокислоти, яка взаємодіє з мелатоніном для підтримки сну.

Ромашковий чай

Цей трав'яний чай не містить кофеїну та має розслаблюючі властивості, які допоможуть вам легше заснути, якщо вам важко відключитися від нічних турбот. Огляд у журналі Phytotherapy Research за квітень 2019 року показав, що ромашка була ефективною для покращення симптомів генералізованого тривожного розладу та призвела до покращення якості сну. Ромашка також є заспокійливим засобом для травлення, який може допомогти полегшити проблеми зі шлунком, такі як гази, здуття живота або нетравлення, які часто порушують сон.

Мигдалеве молоко

"Мигдальне молоко - чудовий напій, який сприяє сну, наукові дослідження показали, що серотонін, присутній у мозку, може сприяти засипанню", - каже дієтолог Шеріл Муссатто.

Рівень серотоніну в нашій центральній нервовій системі сильно залежить від триптофану, амінокислоти, яка природно присутня як у коров'ячому, так і в мигдальному молоці", - додає Муссатто.

Хоча мигдаль містить триптофан, він також є джерелом інших поживних речовин, що сприяють сну, таких як мелатонін і магній.

Зелений чай без кофеїну

Користь зеленого чаю для здоров'я пов'язана з гарним нічним сном, якщо ви п'єте без кофеїну.

"У зеленому чаї не тільки багато антиоксидантів, які допомагають відновлювати та захищати клітини, але й l-теанін у зеленому чаї також зменшує стрес і тривогу, сприяючи більш спокійному сну, особливо з точки зору швидкості засинання, - каже власниця Nutrition Resolution у Фініксі, Аризона Алісса Сімпсон,.

Молоко

Випийте склянку теплого молока перед сном. Хоча кальцій у молоці чудово впливає на здоров'я наших кісток і серця, він відіграє важливу роль у виробленні гормону, який сприяє сну, мелатоніну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукти, які найкраще їсти перед сном, а яких - уникати

Склянка молока також містить магній і калій, які можуть полегшити м'язові судоми, поширену причину порушень сну, особливо у літніх людей.

Чай ашваганда

Випивання чашки чаю ашваганда або додавання екстракту ашвагандхи до вашого нічного напою може допомогти покращити ваш сон у довгостроковій перспективі. Будучи рослиною, яку роками використовували для полегшення стресу та заспокоєння, останні дослідження показали, що ашваганда може покращити сон для тих, хто має легкі розлади сну та людей із безсонням. У них скорочується час засинання і покращується загальний час сну.

Це дослідження проводилося протягом восьми тижнів, і більшість досліджень, пов'язаних із перевагами цієї трави, відбуваються протягом кількох тижнів до кількох місяців, що вказує на те, що переваги відчуваються не одразу, а протягом більш тривалого періоду використання.

Кефір

Цей гострий йогуртовий напій має безліч властивостей, що сприяють сну, від амінокислот, включаючи триптофан, до мільярдів бактерій, які підтримують здоровий мікробіом кишечника. Згідно з дослідженням у жовтні 2019 року в PLoS One, різноманітний мікробіом кишечника пов'язаний зі збільшенням ефективності сну та загальної тривалості сну. Ймовірно, це пов'язано з тим, що певні кишкові бактерії можуть виробляти серотонін, хімічний месенджер, який сприяє сну.

"Кефір є не лише природним джерелом триптофану, попередника як серотоніну, так і мелатоніну, але також багатий пробіотиками для підтримки різноманітності корисних бактерій у

Золоте молоко

Щоб додати ще більше сонливих переваг до вашої нічної склянки теплого молока, спробуйте додати трохи куркуми, імбиру та меду, щоб насолодитися заспокійливою склянкою золотого молока. З перевагами триптофану, магнію та калію з молока ви також отримуєте травні заспокійливі властивості імбиру та куркуміну для боротьби із запаленням.

Якщо безсоння стає звичним явищем щовечора і вам важко вдається заснути, то варто переглянути свій раціон. Споживання деяких продуктів може допомогти вам краще спати.

Наприклад, вишневий сік багатий триптофаном, що викликає мелатонін, а також підвищує рівень інсуліну в організмі, що може зробити тіло трохи "лінивим і сонним". Це дослідження показало, що споживання вишневого соку двічі на день збільшує час сну до 90 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Що найкраще випити перед сном. Оберіть свій напій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути