четвер, 18 квітня 2024 17:50

В Україні суттєво збільшився імпорт сиру: що буде з цінами

В Україні суттєво збільшився імпорт сиру: що буде з цінами
В Україні суттєво збільшився імпорт сиру. Фото: ілюстративне

В Україні продажі сиру припинили зростати, а його імпорт суттєво збільшився.

Тому перспектива збути великих обсягів продукції для українських виробників сирів не найкраща. Про це повідомило видання infagro.

Експерти зазначили, що у найближчій перспективі сири не подешевшають, але акції з великими знижками стануть масовими.

"Навіть цінові знижки врятують не всіх виробників, адже імпорт сиру досить суттєво зріс. Європейський сир дешевий і з ним конкурувати стає все складніше", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні ростуть ціни на капусту

Так, за перший квартал імпорт твердого, напівтвердого та білого сиру зріс на 12%. Зокрема, завезено суттєвий обсяг твердих/напівтвердих сирів, які складають найбільшу конкуренцію вітчизняним сироварам. А імпорт плавленого сиру зріс на чверть.

Однак експерти додали, що впевненості в подальшому суттєвому збільшенні імпорту поки немає. Девальвація гривні трохи відлякує імпортерів.

Через загострення проблем з продажами на внутрішньому ринку, виробники сирів намагаються збільшувати його експорт, але це вдається не завжди.

"Експортні продажі напівтвердих сирів у першому кварталі в порівнянні з аналогічним періодом минулого року впали на 11%. Ще гірше виглядає динаміка експорту напівтвердих сирних продуктів. Їх продажі у першому кварталі скоротилися майже на чверть. В перспективі, експорт цього товару ще більш суттєво впаде", - зазначає видання.

В Україні помітно знизилася ціна на імпортні томати.

Після подорожчання цієї продукції тижнем раніше, темпи збуту турецьких помідорів значно знизилися, а пропозиція навпаки зросла, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

В умовах, що склалися, продавці прийняли рішення знизити відпускні ціни на імпортні томати, щоб не допустити скупчення нереалізованої продукції на складах оптових компаній.

Зараз ви читаєте новину «В Україні суттєво збільшився імпорт сиру: що буде з цінами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути