неділя, 05 травня 2024 12:21

В Україні дешевшають помідори - експерти назвали причини

В Україні дешевшають помідори - експерти назвали причини
Останнім часом в Україні дешевшають томати. Фото: gordonua.com

В Україні останнім часом дешевшають тепличні помідори.

Причиною називають збільшення вибірки у господарствах на всій території країни, а також зниження попиту в цьому сегменті, повідомляє проєкт East Fruit.

Водночас, за даними експертів, залишаються стабільними постачання томатів із зовнішнього ринку, що також впливає на ціни.

Станом на 3 травня, українські тепличні комбінати продавали томати не дорожче 60-90 грн/кг ($1,52-2,28/кг). Це в середньому на 30% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні після тривалого періоду стагнації почали зростати ціни на цибулю

"Настільки суттєво знижувати ціни українські виробники змушені через посилення конкуренції з боку дешевшої імпортної продукції", - йдеться у повідомленні.

Ще із середини квітня учасники ринку повідомляли про надходження значних обсягів томатів із Туреччини. Зараз їх продають по 50-55 грн/кг ($1,27-1,40/кг). Водночас попит на помідори в Україні залишається доволі стриманим.

Нині українські тепличні комбінати відвантажують томати в середньому на 14% дешевше, ніж за аналогічний період у 2023 році. Гравці ринку не виключають подальшого зниження цін на помідори, якщо темпи збуту тепличних томатів не прискоряться.

Тепличний огірок в Україні продовжує стрімко дешевшати. Ситуацію, що склалася, ключові гравці ринку пояснюють сезонним збільшенням пропозиції огірка на ринку.

При цьому темпи реалізації цієї продукції досить невисокі.

Зараз ви читаєте новину «В Україні дешевшають помідори - експерти назвали причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути