понеділок, 06 травня 2024 06:28

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ мають якнайшвидше перехопити ініціативу на фронті - ISW

ЗСУ мають якнайшвидше перехопити ініціативу на фронті - ISW
Будь-які зовнішні спроби нав'язати часові рамки для українських контрнаступальних операцій ігнорують реальну ситуацію на полі бою. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Україні необхідно якнайшвидше перехопити ініціативу на полі бою.

Росія отримає багато переваг, якщо матиме ініціативу в 2024 році, йдеться у звіті від Інституту вивчення війни (ISW). Дочекавшись військової допомоги США, ЗСУ слід якомога швидше перехопити ініціативу.

"Офіційні особи США повідомляють про свою підтримку нових українських контрнаступальних операцій у 2025 році. 5 травня, що радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Україна планує провести контрнаступальну операцію з метою повернення окупованої РФ української території після того, як військова допомога США призупинить подальше просування російських військ у 2024 році. Він додав, що військова допомога США не миттєво клацне перемикач у ситуації на полі бою в Україні", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни формують війська для завоювання Харкова - ISW

На думку Саллівана, військова допомога США дозволить українським військам утримати лінію фронту та протистояти російським атакам протягом решти поточного року.

"Імовірно, знадобиться ще кілька тижнів, щоб західна зброя та боєприпаси прибули до передових українських підрозділів і почала мати відчутний вплив на фронті. Прибуття військової допомоги США в Україну, ймовірно, дозволить українським військам стабілізувати лінію фронту і перехопити ініціативу. Здатність України звільнити свою територію і провести контрнаступальні операції залежить від низки неухвалених рішень на Заході, в Росії та Україні", - зазначають у звіті.

Будь-які зовнішні спроби нав'язати часові рамки для українських контрнаступальних операцій ігнорують реальну ситуацію на полі бою, наголошують експерти.

Протягом доби на фронті в Україні зафіксовано 103 бойових зіткнення.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу та чотирьох зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по одному району зосередження особового складу, трьох радіолокаційних станціях, двох засобах протиповітряної оборони та двох артилерійських засобах противника, повідомив ввечері 5 травня Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ мають якнайшвидше перехопити ініціативу на фронті - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути