середа, 01 травня 2024 11:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Генерал пояснив, як вирішити кадрові проблеми ЗСУ

Генерал пояснив, як вирішити кадрові проблеми ЗСУ
Американський генерал оцінив кадрові проблеми ЗСУ. Фото: eastnews.ua

Залучення більшої кількості людей дасть Україні можливість виводити на перепочинок підрозділи із зони, де тривають бойові дії. Він становитиме 3-4 місяці.

Екскомандувач Сил США у Європі Бен Годжес пояснив NV, чому Україна повинна формувати нові бригади. Він наголосив на важливості організувати підготовку молодших офіцерів та активно розвивати їхні навички, починаючи ще з рівня кадетів.

"Молоді офіцери дуже помітні для ворога, оскільки намагаються повести за собою солдатів. Вони частіше гинуть на фронті", - сказав він.

Американський генерал поділився також досвідом бойових дій в Іраку та Афганістані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог сповільнився, щоб почати наступ на Торецьк - ISW

"У вас серед молодих лідерів традиційно вищий рівень втрат. Україні до Збройних сил потрібно залучати більше людей, щоб сформувати нові бригади. Такі дії нададуть командуванню можливість виводити підрозділи із зони, де тривають бойові дії. Відповідний перепочинок становитиме 3-4 місяці. Під час таких перерв бійці пройдуть відновлення, відпочинуть, отримають нову техніку, поповнять запаси, потренуються", - додав екскомандувач армії США в Європі.

Якщо говорити стосовно здійснення ще й наступальних операцій, а не лише перебування в обороні, як зараз, ЗСУ варто поновити склад підрозділів більшою кількістю новобранців.

У Києві 30 квітня у приміщенні ЦНАП Солом'янського району запрацював перший столичний центр рекрутингу української армії. Водночас уже сотні осіб, які звернулись до рекрутингових центрів, підписали контракти з військовими частинами або проходять підготовку в навчальних центрах, заявила заступниця міністра оборони Наталя Калмикова.

Зараз ви читаєте новину «Генерал пояснив, як вирішити кадрові проблеми ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути