вівторок, 07 травня 2024 08:10

Що приготувати з паски: п'ять ідей "трасформувати" великодню випічку

Що приготувати з паски: п'ять ідей "трасформувати" великодню випічку
П'ять цікавих ідей, що приготувати з паски Фото: Instagram

Одною з найголовніших страв Великодня є паска. Уже на другий день у багатьох залишається кілька пасок. З часом вони втрачають свою свіжість і стають твердими.

Великодню випічку ні в якому разі не можна викидати. Gazeta.ua розповість, що смачного приготувати з паски.

Запечена паска з яблуками

Рецептом поділилася фудблогерка Валерія Велігура в Іnstagram.⠀


"М'яка паска, ніжний крем, аромат кориці, апельсину та стигле яблуко. Це чудове поєднання, якщо ви вже втомилися їсти звичайну паску - спробуйте такий варіант, який точно оцінять всі", - каже кулінарка. ⠀


Інгредієнти

~ 400 г паски (краще вже трішки черствої)

2 яйця

80 г цукру

дрібка солі

10 г кукурудзяного крохмалю

400 мл молока або вершків 10%

50 г вершкового масла

1 ч.л. ванільного або іншого ароматизатору

цедра 1 апельсину

2 ст.л. апельсинового соку

1 велике яблуко

за бажанням: цукор, кориця, вершкове масло, цедра апельсину та мигдальні пластівці⠀ ⠀


Як приготувати

Для крему: яйця поєднуємо з цукром, сіллю та крохмалем. Додаємо молоко або вершки та варимо до легкого загущення. Вимикаємо вогонь, додаємо вершкове масло, ароматизатор, цедру та сік апельсину, перемішуємо та даємо охолонути.

У паски зрізаємо верхівку, розрізаємо навпіл та нарізаємо скибочками ~ 8 мм.

Яблуко нарізаємо тонкими слайсами.

Паску занурюємо у крем та кладемо у форму разом з яблуками.

Зверху посипаємо цукром, корицею, цедрою апельсину, мигдальними пластівцями та додаємо вершкове масло.

Запікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці ~ 20 хвилин.

Ще чотири варіанти, що приготувати з паски

Сушки. Слід нарізати паски кубиками середньої величини і вистелити їх на лист. Нагріти духовку до 100°C, вимкнути її і тільки після цього засунути туди паску остигати. Їх можна використовувати з чаєм чи кавою.

Основа для торта. Знадобиться близько 150 грам паски та 100 г пом'якшеного вершкового масла. У блендері паску потрібно подрібнити до стану крихти, змішати з вершковим маслом, викласти у формі для випічки і розподілити суміш рівномірно, після чого нагрійте духовку до 180°C і поставте основу для торта на 10-12 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кошик, який можна з'їсти: Клопотенко здивував новим витвором кулінарії

Десерт з йогуртом. Покладіть у глибокий посуд паску, залийте йогуртом або згущеним молоком і поставте в холодильник, щоб сухе тісто наситилося вологою. Завершіть десерт додаванням ягід або тертим шоколадом.

Тости на сніданок. Змочіть порізану паску на скибки в яєчній суміші і обсмажте з обох боків.

На другий день Великодня українці продовжують ходити один до одного в гості.

Але після численних застіль організм вимагає легкого і здорового харчування. Тому треба включати в раціон більше овочів, корисної сезонної зелені та дієтичного м'яса.

Gazeta.ua пропонує п'ять страв, які є корисними, поживними і смачними. Вони також підійдуть до святкового столу, якщо до вас несподівано прийшли гості.

Зараз ви читаєте новину «Що приготувати з паски: п'ять ідей "трасформувати" великодню випічку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути