вівторок, 02 вересня 2008 16:50

Грузія офіційно розірвала дипломатичні відносини з Росією

Грузія офіційно розірвала дипломатичні відносини з Росією

У МЗС Грузії увечері у вівторок радникові-посланнику Андрію Смазі була передана нота з повідомленням про розрив дипломатичних відносин між двома країнами.

"На мій погляд, це ще одна помилка з грузинської сторони, що ніяк не сприяє врегулюванню проблеми, яка існує тут", - сказав Смага журналістам після церемонії вручення ноти.

"З середи посольство Росії в Грузії перестає функціонувати як посольство", - відзначив він, додавши, що "далі юристи обговорять, коли співробітники посольства і члени їхніх сімей мають залишити країну, вирішити всі майнові та господарські питання". "Не думаю, що це довго продовжуватиметься", - сказав він.

До останнього моменту посольство Росії в Грузії продовжувало роботу.

Після припинення дипвідносин Грузії та Росії в Москві залишаться працювати три грузинські дипломати - консул і два віце-консули. Решта всіх грузинських дипломатів, які зараз працюють в грузинському посольстві в Москві, повернеться до Тбілісі, повідомили в МЗС Грузії, повідомляє "Новости-Грузия".

Зараз ви читаєте новину «Грузія офіційно розірвала дипломатичні відносини з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути