пʼятниця, 02 травня 2008 14:21

У Гонконгу стартував китайський етап естафети Олімпійського вогню

У Гонконгу стартував китайський етап естафети Олімпійського вогню

Сьогодні вранці в Гонконгу стартував китайський етап естафети Олімпійського вогню. Організатори марафону звернулися до працедавців і керівників навчальних закладів з проханням дозволити службовцям і школярам одягнутися в червоне на знак підтримки естафети в Гонконзі.

Гонконг (Сянган) - перше місто, звідки вогонь розпочинає свою путь по Китаю. Естафета Олімпійського вогню триватиме сім годин, її маршрут – близько 26 кілометрів.

В естафеті беруть участь 120 факелоносців, у тому числі спортсмени, популярні артисти, політики, магнати. З нагоди естафети, жителі Гонконгу одягнулися в червоне.

У неділю 15 тисяч червоних футболок безплатно роздали в магазинах мережі Giordano. Купони на футболки були надруковані в місцевій газеті. Ті, кому не вистачило купонів, могли придбати червоні футболки з написом Я люблю Китай за ціною трохи більше 12 доларів.

Учасників естафети охороняють близько трьох тисяч поліцейських. Навколо факела кількома колами встали члени народної озброєної поліції, які послав центральний уряд, і найкращі поліціанти Сянгана. Також в охороні факела беруть участь 150 добровольців зі студентів і службовців міста. Перед початком естафети в Гонконзі поліція запобігла зіткненням між групами борців за незалежність Тибету і прихильниками політики Китаю. Затримано близько 20 чоловік, повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «У Гонконгу стартував китайський етап естафети Олімпійського вогню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути