Катерина Калуш
Начальник відділу зв`язків з громадськістю та засобами масової інформації Тернопільської міської ради.
09.08.2011

Файне місто Тернопіль

Тернопіль – це місто з давньою і цікавою історією.

Від часів заснування, головною його особливістю було унікальне географічне положення. У 1540 році Іоан з Тарнова заснував Тернопіль, передусім зі стратегічно-економічною метою. Ключове місто, яке відкривало дорогу зі Сходу на Захід, одразу стало важливим торговельним і транспортним центром.

У локаційному привілеї – офіційному документі заснування міста, датованим 15 квітня 1540 року,  наше місто називалось укріпленою фортецею і воно мало не лише військово-оборонне значення. Тернопіль став фортецею захисту економічних інтересів регіону, тому він швидко розвивався і набував значного політичного значення і багатокультурної самобутності.

Місто на перетині торговельно-транспортних шляхів з Півдня на Північ із Сходу на Захід, від самих початків здобуло свою ринкову нішу,  показало свій унікальний економічний потенціал.

Сьогоднішній Тернопіль – це транспортний вузол залізничного, автомобільного та авіаційного транспорту. Тернопіль – це місто у географічному центрі Західного регіону України. При цьому відстань від Тернополя до Західного кордону України становить 220 км. Тернопіль межує з шістьма  обласними центрами, які знаходяться на відстані від 120 до 170 км від нас. Населення Тернопільської області та сусідніх областей складає 9,5 млн. осіб і саме Тернопіль є воротами до цього ринку, який активно споживає товари і послуги, а також виробляє сировину та блага, які можуть бути цікавим не лише в Україні, але і за кордоном.

Ми прагнемо стати логістичним центром туристичних послуг, постійним місцем проведення регіональних та загальнонаціональних виставок, форумів, конференцій. Ми прагнемо розвивати на базі нашого міста регіональний релігійний туризм, центр водного відпочинку, екстремальних видів спорту, велотуризму. Тернопіль – центр духовного та культурного розвитку. Наше місто знаходиться між двома християнськими святинями — Почаївською лаврою і Марійським духовним центром у Зарваниці. Сьогодні Тернопіль – одне із найчистіших і найкрасивіших міст України. 10 % його території, а це понад 500 га площі, займає озеро і зелені парки. Екологія, благоустрій, комфортність проживання – риси нашого міста.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі