неділя, 05 лютого 2006 18:48

Японці вчаться любити своїх дружин

Коли японські чоловіки розмовляють зі своїми жінками, вони зазвичай говорять до них"ти" або бурчать щось нерозбірливе. Тепер в Асоціації люблячих чоловіків Японії вони можуть перевиховатися.

— Багато чоловіків просто не вміють виразити словами, що вони відчувають і думають, — переконаний 45-річний Кійотака Ямана, бізнесмен з японського міста Кавасакі. Саме він близько місяця тому заснував Асоціацію люблячих чоловіків Японії. У ній японці вчаться виявляти любов до своїх жінок.

Три роки тому Кійотаку Ямана покинула дружина. "Ти ніколи серйозно не ставився до мене, ми ніколи не розмовляли", — сказала з гіркотою жінка незадовго до розлучення. Після того як чоловік залишився сам, він зрозумів: сімейні стосунки псуються через те, що для японських чоловіків робота — найважливіша річ.

Дякую за те, що ти мене
все одно любиш

Японці сидять у своїх офісах з ранку до ночі, часто ночують на роботі. Тим часом їхні дружини залишаються без уваги. Навіть у ті рідкісні моменти, коли чоловік удома, від нього не дочекаєшся ніжності, допомоги чи лагідного слова.

Кійотака Ямана незабаром одружився знову, але ставлення до нової дружини змінив. Крім того, він вирішив допомогти й іншим чоловікам.

В асоціації розробили кілька "золотих правил", які можуть допомогти чоловікам. Наприклад, звертатися до дружини по імені, дивитися в очі, коли розмовляєш з нею, і приходити додому до восьмої години вечора.

Крім того, щоб навчитися, як сказати дружині "дякую" чи "я люблю тебе", японські трудоголіки тренуються на своєму інтернет-сайті.

"Пробач, що я так багато часу проводжу у відрядженнях. Пробач, що так часто ночую в офісі. Дякую за те, що ти мене все одно любиш". Це вправи, які можна побачити на сайті Асоціації люблячих чоловіків. Так – спочатку письмово – японські чоловіки вчаться налагоджувати стосунки зі своїми дружинами.

Зараз ви читаєте новину «Японці вчаться любити своїх дружин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути