субота, 18 жовтня 2008 15:04

Росія поки не дізналася, що поганого в її каналах

Російські телеканали поки не отримували від української сторони офіційних претензій, пов"язаних з їх мовленням через кабельні мережі України.

"Офіційно на нашу адресу не надходило ніяких претензій з боку Національної ради з телебачення і радіомовлення України", - заявив гендиректор компанії "Первый канал. Всемирная сеть" Микола Дубовий.

"Критерії так званої адаптації (до українського законодавства) ніде не обнародувані. Досі ми не отримали від ради відповіді з цього приводу, хоча вже неодноразово зверталися до них за роз"ясненнями. Разом з тим по кабельних мережах України розповсюджується багато зарубіжних телеканалів, від яких ніхто не вимагає адаптації", - відмітив Дубовий.

Він висловив надію, що "Первый канал. Всемирная сеть" все ж таки залишиться в кабельних мережах України після 1 листопада". "Інакше ми розцінюватимемо дії української сторони не інакше як політичну цензуру", - сказав він.

У свою чергу, на думку замгендиректора ВГТРК з міжнародного мовлення Андрія Бистрицького, проблема мовлення "РТР-планета" через кабельні мережі України може бути вирішена.

"Ми твердо впевнені, що за наявності доброї волі української сторони ця проблема може бути вирішена. Ми готові відкрито обговорювати з ними, як врегулювати всі ці питання", - сказав Бистрицький.

Він вважає нереалістичними плани Національної ради з телебачення і радіомовлення України до 1 листопада вилучити російські телеканали з переліку програмних продуктів всіх українських провайдерів кабельного телебачення.

Він підкреслив, що претензії української Нацради з приводу недотримання рядом російських каналів законів країни не можуть розповсюджуватися на "РТР-планета". "Нашого каналу це не стосується. Ми, безперечно, дотримуємо всі закони повною мірою. Ніяких офіційних претензій до нас не немає", - сказав Бистрицький, повідомляє Интерфакс

Зараз ви читаєте новину «Росія поки не дізналася, що поганого в її каналах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути