Ексклюзиви
пʼятниця, 17 жовтня 2008 13:35

Яценюк прогнозує інфляцію у 25%

Яценюк прогнозує інфляцію у 25%
Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк прогнозує, що у 2008 р. Україна матиме високий рівень інфляції на рівні 25%.

Про це він заявив під час зустрічі з головою місії департаменту Міжнародного валютного фонду Чейлою Пазарбазолою, повідомляє прес-служба парламенту.

Ці показники, за словами Яценюка, спричинені як зовнішніми чинниками, серед яких і світова фінансова криза, так і чинниками внутрішніми.

"Подолати такий рівень інфляції можна лише світовою стагфляцією та світовою рецесією", - сказав Яценюк. Також, на думку спікера, не менш складним для України буде і наступний рік, а тому вже зараз українська влада, вважає він, повинна зробити аналіз на 2009 р.

Голова ВР розповів, що зараз для порятунку української банківської системи планується застосувати метод націоналізації комерційних банків. Оптимальним шляхом для цього, на думку Яценюка, має бути купівля державним "Ощадбанком" активів та пасивів комбанків, які потрапили у скрутне фінансове становище. Це, вважає він, дасть змогу розповсюдити державні гарантії на вклади які знаходяться у комерційній установі.

Торкаючись співпраці з МВФ, Яценюк наголосив, що Україна чекає від МВФ позитивних сигналів та всебічної підтримки.

У свою чергу Пазарбазола відзначила, що Україна має надзвичайний потенціал, хоча, за її словами, світова фінансова криза також впливає на українську економіку. За її словами, щоб отримати позитивні відповіді від МВФ та подолати наслідки економічної нестабільності, українській владі треба виробити спільний план порятунку економіки, який обов"язково повинен бути закріплений на законодавчому рівні, пише РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк прогнозує інфляцію у 25%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути